Tetszett a cikk?

A pénzváltók beszámolója szerint az elmúlt hetekben erősödött a vételi kereslet az euró iránt. Ellátási nehézségeket ugyanakkor sehol nem okoz az erős forinttal indokolható jelenség, viszont nagyobb tételnél nem árt előzetesen, telefonon megrendelni a szükséges összeget.

A hetek óta a sáv erős szélén táncoló forint, úgy tűnik, kezdi megmozgatni a lakossági befektetők fantáziáját is: a Világgazdaság által megkérdezett pénzváltók ugyanis kivétel nélkül ha nem is drámai mértékű, de erősödő euróvételi keresletről számoltak be az elmúlt időszakra vonatkozóan.

A pénzváltó irodák beszámolója szerint a növekvő kereslet egyáltalán nem okoz ellátási nehézségeket: több helyen felhívták a figyelmünket ugyanakkor arra, hogy nagyobb, többezres tételnél nem árt előzetesen telefonon egyeztetni a kívánt tranzakcióról.

A növekvő, az eurót érintő kereslet ellenére a pénzváltóknak túl nagy mértékű forgalomnövekedésük nem származik az erős forintból - írja a lap. Ez azzal magyarázható, hogy az emelkedő euróvételi kereslettel párhuzamosan az eladási kedv is csökken: vagyis az, akinek valamilyen okból – például utazás után – visszaváltható mennyisége is maradt a közös valutából, az árfolyam kedvező alakulására tekintettel – ha teheti – inkább nem váltja azt vissza.

A piacon uralkodó körülmények alapján aki még ezután akar bevásárolni euróból, úgy tűnik, bőven megteheti: az elemzők egyöntetű vélekedése szerint ugyanis a következő hetekben nem kell számítani arra, hogy a forint eltávolodik az intervenciós sáv erős szélétől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Egyre több állampapírt és részvényt vesznek a külföldiek

Tavaly a negyedik negyedévben folytatódott a biztosítók és nyugdíjpénztárak részesedésének növekedése az állampapír-tulajdonosok között, a külföldiek ismét jelentősen növelték állampapír-állományukat, miközben a teljes állampapír-állomány piaci értéke 2 százalékkal nőtt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank jelentéséből.

hvg.hu Gazdaság

Amit a befektetőnek tudnia kell (prognózis március első hetére)

Ma semmiképpen sem ajánlott a forint vétele mellett dönteni a bankközi devizapiacon, inkább a hazai fizetőeszköz gyengülésére érdemes „játszani”, és a BUX várható korrekciója miatt a MOL és a Richter tartásán kívül minden BÉT-en forgó részvény eladása ajánlatos.

hvg.hu Gazdaság

Amit a befektetőnek tudnia kell (prognózis február második felére)

„Talán még nem késő ...”– ez juthat eszébe annak aki az elmúlt időszakban kimaradt a részvénypiac emelkedéséből, nem részesült az állampapír piaci hozamok csökkenéséből, sőt még a forint erősödésére sem játszott a bankközi piacon. El kell keserítenünk ezeket a potenciális befektetőket: késő!

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra

Szombattól a kettes villamos sem ugyanaz már, mint volt

Szombattól a kettes villamos sem ugyanaz már, mint volt