szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 206,55 pontos emelkedéssel, 22716,89 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,92 százalékos erősödés. Az elemzők előzőleg bizonytalan kereskedést vártak a Budapesti Értéktőzsdén.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank elemzője szerint folytatódhat a feltörekvő és a régiós piacokkal kapcsolatos bizonytalanság. A magas amerikai kamatszint miatt egyre kevésbé vonzó a kelet-európai térség, ráadásul a devizapiaci bizonytalanság rövid távon szintén kedvezőtlen hatással van a részvénypiacokra. 

Az elemző várakozása szerint a Mol lehet a nap nyertese, mivel az olajszektorban kedvező hangulat tapasztalható.  A BUX szerdán 306,98 pontos, 1,35 százalékos csökkenéssel, 22510,34 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 20,9 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz viszonyítva.

A Mol 90 forinttal, 0,41 százalékkal gyengült, 21600 forinton fejezte be a kereskedést.   Az OTP-részvények ára 113 forinttal, 1,46 százalékkal 7627 forintra csökkent. A Richter árfolyama 1390 forinttal, 3,27 százalékkal esett, záráskor 41110 forintot értek a társaság részvényei. A másik gyógyszerpapír, az Egis viszont emelkedett, 295 forinttal, 0,97 százalékkal 30650 forintra nőtt az árfolyama. A Magyar Telekom 14 forinttal 970 forintra gyengült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Gyengén indított a tőzsde

A BUX 99,72 pontos csökkenéssel, 22 717,60 ponton nyitott szerdán. Ez 0,44 százalékos gyengülés a keddi záróértékhez képest.

Tim Cook 1,7 milliós ajándékot küldött Donald Trumpnak

Tim Cook 1,7 milliós ajándékot küldött Donald Trumpnak

Javít az algoritmusán a Facebook, a látássérültek is jobban tudják majd használni az oldalt

Javít az algoritmusán a Facebook, a látássérültek is jobban tudják majd használni az oldalt

Elégetnék a termékeiket a brit kereskedők, ha azt visszaküldik nekik az EU-ból

Elégetnék a termékeiket a brit kereskedők, ha azt visszaküldik nekik az EU-ból