szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hungarian Telephone and Cable Corporation (HTCC) cégcsoport vállalkozásai január elsejei hatállyal beolvadnak az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt.-be, amelynek hivatalos elnevezése az átalakulást követően Invitel Távközlési Zrt. lett. A cégjogi változásokról a társaság szerdán közleményben tájékoztatott.

Az átalakulás eredményeként az Inivtel Távközlési Zrt.-be olvadt a Hungarotel Zrt., a Pantel Kft., a HTCC Kft., a V-holding Zrt. és az Euroweb Zrt. A Pantel Technocom Kft. önálló szolgáltató maradt, cégneve azonban Invitel Technocom Távközlési Kft.-re változott. A cég továbbra is a cégcsoport önálló jogi egységként működő tagja marad, a társaság elsősorban a Mol Nyrt. számára nyújt távközlési szolgáltatásokat.

A Gazdasági Versenyhivatal 2007. októberben jóváhagyta, hogy az Invitel Zrt. megvásárolhassa a Tele2 Magyarország Kft.-t. A cégnevek csoporton belüli egységesítésének részeként a Tele2 Kft. már októbertől Invitel Telecom Kft. néven működik.

A csoport több mint 1,1 millió ügyfelének nyújt hang-, adat- és internet szolgáltatást, nem csak a magyarországi, hanem a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon. Az egyesült államokbeli HTCC tulajdonában álló magyarországi társaságok alkotják az ország második legnagyobb vezetékes távközlési és szélessávú internet szolgáltatói csoportját.

A cégjogi eljárás eredményeképpen az Invitel Távközlési Zrt. valamennyi beolvadó társaságnak jogutódjává válik, így a változás nem érinti ezeknek a vállalatoknak a meglévő előfizetői, valamint egyéb partneri és szerződéses jogviszonyait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

GVH: az Invitelé lehet a Tele-2 Magyarország

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. megvásárolhatja a Tele-2 Magyarország Kommunikációs és Szolgáltató Kft.-t, amelyet a Tele2 AB svéd távközlési konszern adott el - a korábbi információk szerint - mintegy 40 millió svéd koronáért (mintegy 1 milliárd forintért).

MTI Gazdaság

Lezárta a HTCC az Invitel felvásárlását

A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) végrehajtotta az Invitel felvásárlását és a 200 millió euró értékű változó kamatú, előre sorolt kötvények kibocsátását - közölte a társaság pénteken.

MTI Tech

A HTCC felvásárolja az Invitelt

A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) 470 millió euróért megvásárolja Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatóját, az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt-t.

MTI Gazdaság

GVH: összeolvadhat az Invitel és a Hungarotel

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa engedélyezte, hogy a Hungarian Telephone and Cable Corporation irányítást szerezzen a Matel Holdings N. V. felett - közölte a GVH pénteken.

Brit tanácsok karácsonyra járvány idején: Ne legyen se társasjáték, se közös éneklés

Brit tanácsok karácsonyra járvány idején: Ne legyen se társasjáték, se közös éneklés

61 milliárd forintból támogatja a kormány azokat a cégeket, amelyek kirúgás nélküli fejlesztést vállalnak

61 milliárd forintból támogatja a kormány azokat a cégeket, amelyek kirúgás nélküli fejlesztést vállalnak

Kórházi ágyáról jelentkezett a horrorbalesetet túlélt F1-es pilóta

Kórházi ágyáról jelentkezett a horrorbalesetet túlélt F1-es pilóta