szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Gáz Tranzit ZRt. és az FGSZ Földgázszállító Zrt. közös közleményt adott ki a Baumgartenben történt baleset utáni teendőkről a partnercégeknek.

Az ausztriai Baumgartenben történt technikai problémák miatt – további értesítésig – nem lehet gázt beszállítani a mosonmagyaróvári rendszer-összekötési ponton. Ezért arra kérik a rendszerhasználókat, hogy a mosonmagyaróvári gázforrásukat kíséreljék meg alternatív átadás-átvételi pont(ok)ra átirányítani, pl. a magyarországi gáztárolókra, a Beregdaróc 1400 vagy a Balassagyarmat rendszer-összekötési pontokra – írják a közleményben.
 
Balassagyarmat rendszer-összekötési pont vonatkozásában az MGT Zrt. a Mosonmagyaróvár rendszerösszekötő ponton kapacitással rendelkező rendszerhasználók részére az ott lekötött kapacitásuk mértékéig többletdíj megfizetése nélkül engedélyezi kapacitás lekötését és a gázszállítást. A Mosonmagyaróváron lekötött kapacitás mértékén felül lekötött kapacitás díjfizetési kötelezettséget von maga után az MGT részére.

 A rugalmasság biztosítása érdekében az MGT és az eustream nem kapcsolt kapacitást kínál fel Balassagyarmat rendszerösszekötő ponton, hogy a földgáz átadás-átvételi pontja lehessen a szlovák virtuális kereskedési pont, vagy a szlovák/magyar határ is. A balassagyarmati opciót választó rendszerhasználók kötelesek az MGT-vel rendszerhasználati keretszerződést kötni. Arra is kérik a rendszerhasználókat, hogy egyeztessenek a fenti lehetőségekről az őket ellátó gázszolgáltatókkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Megcsinálták a világ első iMac-jét, amiben az M1 processzor dolgozik

Videó: Megcsinálták a világ első iMac-jét, amiben az M1 processzor dolgozik

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Nagy Iván Zsolt: A pofátlanság-hadművelet

Nagy Iván Zsolt: A pofátlanság-hadművelet