szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester hétfőn jelentette be két kerületi polgármesterrel, hogy nemcsak összekötnék a 2-es metrót és a gödöllői HÉV-et, hanem egy rákoskeresztúri szárnyvonallal meg is toldanák. Látványterveket is mutattak, és indulhat a konkrét tervezés is. A megvalósítást 2020 utánra ígérik.

Az uniós közbeszerzési értesítőben szerda reggel megjelent hirdetmény szerint a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. készítheti el az M2-es metróvonal és a gödöllői HÉV összekötésének, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakításának terveit.

A teljes feladatot három munkarészre bontották: az I.a) és I.b) részekért nettó 299,7 milliót, a II.-ért pedig nettó 34,95 millió forintot kap a tervező – írja az mfor.hu.

A feladat nagyobb és drágább része a tanulmánytervek elkészítését foglalja magában, melyet az összekötésre és a rákoskeresztúri vonalra vonatkozóan is külön-külön kell elkészíteni. A munka második része pedig az elvi előzetes típusengedély megszerzésére vonatkozik a vonal új hibridjárműveivel kapcsolatban.

Tarlós István főpolgármester, Kovács Péter, XVI. kerületi és Riz Levente, XVII. kerületi polgármester hétfői tájékoztatóján az hangzott el, hogy jövőre meglehet a jogerős építési engedély a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötéséhez, majd 2020 után kezdődhetne a kivitelezés. A teljes projektre a mostani tervek alapján 280 milliárd forintot szánnának, amelyből első körben körülbelül 335 milliót költenének el a tervezésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Itt a kampány: függőben levő fejlesztéseket jelentettek be Tarlósék

Meghosszabbítaná a 2-es metrót és akadálymentesítené a 3-as metró Kálvin téri állomását – egyebek mellett erről is beszélt a főpolgármester a XVI. és XVII.kerületi polgármesterrel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján. Konkrétumok nem hangzottak el, csak távlati tervek.

Hét magyar szenvedett súlyos balesetet Németországban egy autós üldözés után, ketten meghaltak

Hét magyar szenvedett súlyos balesetet Németországban egy autós üldözés után, ketten meghaltak

De mit csinálnak egy boldogság- és egy jógaminisztériumban, amit Matolcsy felvetett követendő példaként?

De mit csinálnak egy boldogság- és egy jógaminisztériumban, amit Matolcsy felvetett követendő példaként?

Titkos projektet futtatott a Google, hogy gyengítse a konkurenciát

Titkos projektet futtatott a Google, hogy gyengítse a konkurenciát