szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A köztévé nézettsége nagyon visszaesett, a Viacom tudott ezzel nyerni.

A Viacom-csoport lett a harmadik legnézettebb piaci szereplő a hazai televíziózásban - írja az Index.

Az egész napra vetített, 18-49-es közönségarányt tekintve a magyar piacon az elmúlt években az első két helyen az RTL- és a TV2-csoport állt, a harmadikon pedig a köztévé összesen hét tévéadóval, az első negyedévet tekintve viszont a nézők egynegyede elmenekült az MTVA-ről és a csatornacsalád összesített negyedéves közönségaránya 6,88 százalékra esett vissza, 24,6 százalékot vesztve a 2017-es év első három hónapjához képest.

A nézettséget tekintve most az RTL-csoport áll az élen hat csatornával (RTL Klub, RTL II, RTL Gold, Muzsika TV, Film+ és Cool) 23,73 százalékkal,ami 8,6 százalékos csökkenést jelent nekik. A TV2-csoport 12,4 százalékkal növelte a közönségarányát, most 20,7 százalékon áll összesen 11 csatornával (TV2, Super TV2, Zenebutik, Izaura TV, Humor, Mozi+, Fem3, Spíler1, Prime, LiChi TV és Kiwi TV, amelyhez indítanak még Spíler 2-t és Spíler 3-at).

Az MTVA-tól a harmadik helyet viszont a Viacom szerezte meg 7,56 százalékkal, összesen nyolc tévécsatornával (Comedy Central, Comedy Central Family, MTV, VH-1, Nickelodeon, Paramount, Nick Jr és Spike).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Mégis életben maradhat a fertőzésveszély miatt halálra ítélt galamb

Mégis életben maradhat a fertőzésveszély miatt halálra ítélt galamb