szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Generali venné át a német Münich Re érdekeltségében lévő Ergo magyar és szlovák élet- és nem életbiztosítási állományát.

Ezt a Generali még áprilisban jelentette be, szándékát pedig most a Gazdasági Versenyhivatallal is közölte – írja a Portfolio. A vételár nem ismert, mindenesetre ha a tranzakció megvalósul, az azt jelenti, hogy az Ergo kivonul Magyarországról.

Az Ergo érintett biztosítóinak bruttó díjbevétele 2017-ben 20,6 millió euró volt, a tranzakció a Generali ígérete szerint nem lesz hatással az Ergo meglévő ügyfeleinek kötelezettségeire. Az Ergo Életbiztosító Zrt. 2017-et 3,8 milliárd forintos díjbevétellel és 135 millió forintos veszteséggel zárta (a nem életbiztosítási fióktelep adatai nem ismertek), miközben a Generali a magyar biztosítási piac második legnagyobb szereplőjeként 132 milliárd forintos díjbevételt és 9,3 milliárdos nyereséget realizált – közölte a portál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elpusztult Paula, a világ legidősebb lajhárja

Elpusztult Paula, a világ legidősebb lajhárja

Toyota Celica GT-Four WRC: kipróbáltuk a japán legendát

Toyota Celica GT-Four WRC: kipróbáltuk a japán legendát

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip