szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Közgyűlés döntése szerint fákat ültetnek a stadion helyére, a Római-parton pedig kerékpáros-pihenőket, játszótereket alakítanak ki.

A Római-part rekreációs területeinek fejlesztéséről, valamint a margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont környezetrendezéséről is döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A képviselők 21 igennel, 1 tartózkodás mellett támogatták a fejlesztéseket.

A döntés szerint a Római-part fejlesztése során "minőségjavító" intézkedésként játszótereket újítanak majd fel, illetve alakítanak ki, kerékpáros-pihenők és pihenőparkok létesülnek, valamint ülőbútorokat helyeznek el.

Emellett felmérik a fákat, és egy fenntartási koncepcióterv elkészítése után elvégzik majd a szükséges faápolási munkákat is. Minderre összesen 447 millió forintot szánnak, és egy évet, 2020. május 31. a határideje.

A képviselők döntöttek arról is, hogy

a margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont elhagyatott területét parkosítják.

Jelenleg – a lelátók és melléképületek elbontását követően – 40-60 centiméteren borítja a területet változó vastagságban az építési törmelék, a felhagyott salakos teniszpályák helyét pedig szennyezett salak borítja.

A tereprendezés keretében a felszínt borító salakos talaj és az építési törmelék eltávolítása után kicserélik a talajt, de a projekt magában foglalja a tereprendezést és a burkolatépítést, a megnövekedett zöldfelületen gyepfelület, cserje és évelőfelület létesítését, valamint parkfák telepítését is.

A fejlesztés eredményeként a Margitszigeten zöldfelületben gazdag rekreációs célú pihenőpark létesül. A fejlesztéssel érintett terület mintegy 13 ezer négyzetméter.

Ezt is 2020. május 31-ig kell befejezni, és 300 millió forintot biztosítottak rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Össztűz Boris Johnsonra a Brexit-megállapodást felülíró törvény miatt

Össztűz Boris Johnsonra a Brexit-megállapodást felülíró törvény miatt

Selmeci János: Klubrádió - hadd szóljon!

Selmeci János: Klubrádió - hadd szóljon!

Koronavírus: 941 új fertőzött, hat halott

Koronavírus: 941 új fertőzött, hat halott