szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyminiszter személyi védelme nem olcsó mulatság.

Szijjártó Péter külügyminiszter tavaly július óta állandó védelmet kap, de az, hogy a "személyi biztosítása" a gyakorlatban mit jelent, csak most lett teljesen tiszta.

A Népszava arról ír, hogy a feladatra a TEK 51 hivatásos rendőrt és egy közalkalmazottat vett fel, vagy csoportosított át. Mindez azt jelenti, hogy összesen félszáz speciálisan képzett rendőr óvja Szijjártó Péter biztonságát a nap 24 órájában,

melybe a hivatalos és magánprogramok egyaránt beletartoznak.

“A 24 órás személyvédelem megszervezése a veszélyeztetettség figyelembe vételével történik, melynek során számolni kell a programhelyek előkészítését és helyszínbiztosítását ellátó, a személy- és lakásbiztosítást végrehajtó, valamint a biztonsági gépjárművezetői feladatokat végző állománnyal” – írta a TEK.

A külügyminiszter személyi védelme nem olcsó mulatság, 2018 második félévében a kiadásokra 504 millió forintot kaptak a terrorelhárítók. Ebből a lap szerint 172 millió forint a felszerelésekre ment el, a személyi költségekre 224 milliót költöttek, a maradékból pedig – vélhetően – az utazásokkal kapcsolatos egyéb dologi kiadásokat rendezték.

Szijjártón kívül a köztársasági elnök, a házelnök, a miniszterelnök, a legfőbb ügyész az alkotmánybíróság és a kúria elnöke kap állandó személyi védelmet. Ugyanakkor a TEK csupán a miniszterelnök, a legfőbb ügyész és most már Szijjártó védelmét látja el – írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkely Béla: Van egy újabb jelentős érv az arcmaszk használata mellett

Merkely Béla: Van egy újabb jelentős érv az arcmaszk használata mellett

Kiengedték Navalnijt a kórházból

Kiengedték Navalnijt a kórházból

Megtalálták a 75 éves, de még ma is működő számítógép használati utasítását

Megtalálták a 75 éves, de még ma is működő számítógép használati utasítását