szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nagybevásárlás online, drágábban történik.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A járvány kezdete óta visszaszorult a készpénzes fizetés és a bankfiókos ügyintézés a K&H Bank felmérése szerint. A megkérdezettek 58 százaléka a korábbinál ritkábban fizetett készpénzzel, 51 százaléka pedig nem vett fel olyan gyakran készpénzt az ATM-automatákból.

A válaszadók 42 százaléka továbbra is legalább olyan sűrűn fizet készpénzzel, mint a járvány kitörése előtt. Ezt azzal indokolták, hogy keveset költenek, egyszerűbb készpénzzel fizetni. Illetve azok zsebében sok még az apró, akik készpénzben kapják a fizetésüket.

A mobil- és az internetbankot is sokan használják, miközben egyre népszerűbb a házhozszállításos online nagybevásárlás. Míg ezek átlagos értéke a veszélyhelyzet kihirdetése előtt 17 ezer forint volt, mára 20 ezerre emelkedett.

Piacra viszont a korábbinál kevesebben járnak, 71 százalékos a visszaesés.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyissa meg a YouTube-ot a mobilján, öt új funkciót is talál benne

Nyissa meg a YouTube-ot a mobilján, öt új funkciót is talál benne

Tények és tévhitek a dohányzás körül

Tények és tévhitek a dohányzás körül

Az örökifjú séf – recept

Az örökifjú séf – recept