szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A német autóipar gyakorlatilag összeomlott márciusban, és ritka az olyan ágazat, ahol 10 százalékosnál kisebb csökkenéssel megúszták azt a hónapot.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Amióta az ország újraegyesítése után néhány hónappal, 1991-ben a mostani módszertan kezdték el mérni a német ipar teljesítményét, soha nem volt akkora zuhanás, mint idén márciusban – közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

Az év harmadik hónapjában az előző havihoz képest 9,2 százalékkal csökkent az ipari termelés Németországban, ez még a szakértők -7,5 százalékos várakozásánál is sokkal rosszabb. Az egy évvel korábbihoz képest 11,6 százalékos a visszaesés.

A legnagyobb, 31,3 százalékos termeléscsökkenést az autóiparban mérték.

A feldolgozóipar termelése az előző havihoz képest 11,6 százalékkal csökkent márciusban. Az alapanyagoké és alkatrészeké 7,4 százalékkal, a fogyasztási cikkeké pedig 7,5 százalékkal lett kisebb. A gyógyszeripar termelése 11,8 százalékkal esett vissza.

Az energiatermelés csökkenése 6,4 százalékos volt, az építőiparé viszont 1,8 százalékkal még nőtt is az előző havihoz képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

Senkit nem büntetnek meg végül a dudálós tüntetés miatt, kivéve Szél Bernadettet és Hadházy Ákost

Senkit nem büntetnek meg végül a dudálós tüntetés miatt, kivéve Szél Bernadettet és Hadházy Ákost

Halálra csípett egy kockamedúza egy fiatalt Ausztráliában

Halálra csípett egy kockamedúza egy fiatalt Ausztráliában