szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Duna Aszfalt Kft. tavalyi 157 milliárdos bevétele mellett 24,4 milliárdos nyereséget ért el.

A teljes magyar építőipar történetében rekordnak számít az az eredmény, amit Szíjj László, Mészáros Lőrinc barátja és üzlettársának cége ért el tavaly: a Duna Aszfalt Kft. 157 milliárdos bevétel mellett 24,4 milliárd forintos adózott nyereségre tett szert 2019-ben - írja a G7.hu.

A Duna Aszfalton kívül csak két cég volt képes arra korábban, hogy egy év alatt 100 milliárd feletti bevételt érjen el: a Garancsi Istvánhoz köthető Market Zrt., 2017-ben és 2018-ban, illetve a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép volt, ami még 2014-ben és 2015-ben - még azelőtt, hogy a vállalkozó összeveszett volna Orbán Viktorral.

A Duna Aszfalt tulajdonosa a 24,4 milliárd nagy részét bent hagyja a cégben, a lap szerint ez arra utal, hogy valamilyen befektetésre készülhet, feltehetően a koronavírus-válságban időlegesen leértékelt cégeket szereznének meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!