szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Itt nőttek leginkább az árak.

Több balatoni strandon emelkednek az árak idén, van, ahol 60 százalékkal drágul a belépőjegy - írja a Balatontipp.hu. A portál szerint az árak meghatározásánál a strandokat működtető önkormányzatok, vagy önkormányzati vállalkozások abból indultak ki, hogy a járvány miatti korlátozások csökkentik a várható forgalmat, a plusz feladatok viszont jelentősen növelik a munkaterhet és a kapcsolódó költségeket. Emiatt néhol nemhogy haszon nem várható, de a nyereséges működés is kétséges.

Ezért emeltek több helyen, máshol viszont inkább a korábbi árak megtartásával próbálnak vendégeket szerezni. A legdrágább strand ebben a szezonban a füredi Esterházy lesz, ahol csúcsidőben, hétvégén 1700 forintot kérnek el egy jegyért.

A csopaki strand a második helyre futott be az 1600 forintos  belépődíjjal, ami a tavalyihoz képest 60 százalékos emelés. A siófoki Nagystrand is árat emelt, ezen a nyáron 1500 forintot kérnek el főszezonban hétvégén.

A vizsgált strandok döntő többségénél 1000 forint környékén meg lehet úszni a belépést, 500 forintért 5 helyen lehet strandolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BMW főnöke szerint múlóban a Tesla víg napjai

A BMW főnöke szerint múlóban a Tesla víg napjai

Egy férfi, két nő, egy fotó, egy mém – nincs új a nap alatt

Egy férfi, két nő, egy fotó, egy mém – nincs új a nap alatt

Érthetetlenül keveset rendel a kormány a Moderna vakcinából

Érthetetlenül keveset rendel a kormány a Moderna vakcinából