szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyedi támogatás révén hét önkormányzat jutott pénzhez. A legtöbbet Esztergom kapta.

A szerdán megjelent Magyar Közlönyben hét olyan önkormányzatot is találni az Mfor.hu szerint, amelyek összesen 354 millió forinthoz jutottak a kormány egyedi elbírálásának köszönhetően. A pénzeket ugyanis külön pályázat vagy kérelem nélkül kapták a települések, igen változatos összegekben:

  • Csór község 18,2 millió forinthoz
  • Esztergom  150 millió forinthoz
  • Kiskutas község  1 millióhoz
  • Piliscsaba  65,7 millió forinthoz
  • Rákóczifalva  30 millióhoz
  • Szakoly község 75 millióhoz
  • Mórahalom pedig 14 millió forinthoz jutott.

A hír azért is hangsúlyos, mert március óta több cikk is megjelent arról, hogy az önkormányzatok százmilliókat veszítenek a koronavírus-járvány miatti kormányzati elvonásokon, de a gazdasági visszaesés is kisebb adóbevételeket eredményez a kerületi, valamint települési önkormányzatoknak.

A listából az is látszik, hogy az Orbán-kormány azt is pontosan meghatározta, mire lehet elkölteni az egyébként vissza nem térítendő egyedi támogatást.

A legtöbb pénzt, mint fentebb is látható, Esztergom kapta; a 150 millió forintot útfelújításra és parkoló építésre költheti a város. Ezzel szemben a szabolcsi Szakoly nem látványos fejlesztésekre, hanem tartozásai rendezésére kapott 75 millió. A település gyakorlatilag 2012 óta a csőd szélén táncol – írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lezsák Sándorékhoz került Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet

Lezsák Sándorékhoz került Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet

Az oroszok szerint a Vénusz egy orosz bolygó

Az oroszok szerint a Vénusz egy orosz bolygó

Orbán Viktor: 19 500 forintnál nem lehet drágább egy koronavírusteszt

Orbán Viktor: 19 500 forintnál nem lehet drágább egy koronavírusteszt