szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem fideszes politikus nem fért oda a szalaghoz a Budapest–Budakalász–Szentendre kerékpárút átadásán.

A kormány terve, hogy a meglévő kerékpárút-hálózat fejlesztésével 2030-ra 15 ezer kilométeresre bővüljön a teljes hálózat – mondta Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken, az 5,6 kilométeres Budapest–Budakalász–Szentendre útszakasz átadásán.

A beruházás költsége 1,378 milliárd forint volt. A szakasz nagy része, 3380 méter új bicikliút, 1230 méteren javították, korszerűsítették a meglévő kerékpárutat, 830 méteren pedig biztonságos, kerékpárral is jól közlekedhető utat jelöltek ki. Emellett a Dera-patak felett létrehoztak egy kerékpáros hidat és kialakítottak három pihenőhelyet, valamint bővítették a közvilágítási hálózatot – mondta az államtitkár.

©

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint nemcsak a kerékpáros túrázok számára fontos, hanem a biciklis munkába járást, a mindennapos kerékpározást is segíti a most átadott kerékpárút, amelyen már közlekedhetnek a bringások.

Az átadott kerékpáros út az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal része, amely az Európai Kerékpárút Hálózathoz tartozik, és az Atlanti-óceánt köti össze a Fekete-tengerrel több fontos, nagy európai folyót érintve. Ez az első európai kerékpárút, amelyik érinti Magyarországot.

A szalagátvágásnak végül heten gyürkőztek neki: Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese, Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Valter Attila, a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny győztese, Hadházy Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Dobróka Tamás, a kivitelező HE-DO Kft. tulajdonosa és Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Ellenzéki, vagy nem fideszes politikus nem volt ott a képek szerint.

©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson