szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három éve működik a cége, de már 170 milliós tiszta nyereséget termelt az előző évben.

Az Mfor.hu cikke szerint Tiborcz István a dinamikusan gyarapodó ingatlanos vállalkozásából is komoly nyereséget tudott kivenni tavaly: a Bellavista Apartments Kft. mindössze három éve működik, de máris 170 milliós tiszta nyereséget termelt egy év alatt.

A vállalkozás a BDPST Zrt.-n keresztül volt Tiborcz István tulajdona, tavaly októberben azonban egy másik Tiborcz-céghez, az IBC-Projekt Kft.-hez került. A Bellavistának 2018-ban még 264,8 millió forint volt az éves forgalma, 2019-ben viszont már majdnem négyszeres bevételt, 1,1 milliárd forintot sikerült produkálni az ingatlan-bérbeadásból és értékesítésből.

A cég összesen 1118 négyzetméternyi belvárosi lakást gyűjtött be 2018-ig: 12 darabot a belvárosi Dorottya utca 9. szám alatti társasházban, és egyet a Hajós utcában. Ehhez a napokban ismét állami résztulajdonba került Gránit Bank nyújtott 670 millió forint hitelt. A lakások közül a legnagyobb 147, a legkisebb 37 négyzetméteres volt. Orbán Viktor veje egyszerre vette meg az egész ingatlanegyüttest egy magyar–olasz–luxemburgi csoporttól.

De persze ez sehol nincs a BDPST Zrt.-nek a bevételeihez képest: a cég beszámolói alapján 4,8 milliárd forint adózott eredmény után a május 8-i közgyűlésen úgy döntöttek, hogy 2,3 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tulajdonosnak. A 4,8 milliárd forintos profit rekordnak számít: 2017-ben 4 milliárd forint, 2018-ban pedig csupán 1 milliárd forint jött össze, és osztalékot nem is vettek ki a cégből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre

Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre

Könnyített a kormány a közfoglalkoztatás feltételein

Könnyített a kormány a közfoglalkoztatás feltételein