Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kötelező maszkviselés miatt kellett szabályozni a kérdést.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kormányrendeletben kellett kimondani, hogy ihatnak a bolti dolgozók, mert mint kiderült, a boltvezetők annyira félnek a bezárástól vagy a bírságtól, hogy a pénztárosok, eladók sok helyen egy korty vízhez sem jutottak munkaidőben. Ennek az az oka, hogy a maszkhasználat az egész üzletben, így a raktárban is kötelező.

Ezt többek között a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete is kifogásolta, és azt javasolta, hogy kétóránként 10 percet tölthessenek maszk nélkül a dolgozók.

A kormány ilyen részletekbe nem ment bele, hanem a munkáltató és a munkavállaló megállapodására bízza: adhatnak olyan szünetet, amely alatt az emberek mellőzhetik a maszk használatát. Erre azonban csak olyan helyiséget szabad kijelölni, amelyben nem tárolnak árut, és ahol vásárló nem tartózkodhat.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára ezzel kapcsolatban azt jegyezte meg: a pihenőidőre eddig is lehetőség volt, de csak az üzlethelyiségen kívül. A kisboltoknál pedig a rendelet alapján ez továbbra is így lesz.

(Képünk illusztráció)

* * * FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Gáspár a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként tanulhatott egy brit elitiskolában

Orbán Gáspár a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként tanulhatott egy brit elitiskolában

Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

10 millió forint fölé kúszott a Suzuki Swace listaára

10 millió forint fölé kúszott a Suzuki Swace listaára