szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korszerűsítés annyiba kerül, amennyiből máshol egész stadionokat is fel tudtak húzni.

Hárommilliárd forintot adott a kormány az FTC Groupama Arénájának korszerűsítésére - szúrta ki az Index a Magyar Közlöny december 24-i kiadásában. Az előirányzat a kiemelt kormányzati magasépítések közé került be.

Bár arról egyelőre nem adott tájékoztatást a Ferencváros, mihez kezdenek a pénzzel, érdekes döntésről van szó, hiszen a stadiont hat évvel ezelőtt adták át, és összesen majdnem 15 milliárd forintba került.

A korszerűsítés nem csak azért érdekes, mert a Groupama Aréna jelenleg is a legkorszerűbbek között van Európában, hanem azért, mert például összesen egymilliárd forintból Mezőkövesden egy egész új stadiont is fel tudtak húzni, bár az jóval kisebb és egyszerűbb darab.

Úgy tűnik, a kormány annak ellenére sem áll le a stadionépítésekkel, hogy már nem csak a teljes NB I-nek épült új otthon (illetve a Budapest Honvédé jelenleg is épül), de már a másodosztály mezőnyének komoly része is európai meccs lejátszására alkalmas létesítményben játszik. Legutóbb például épp a Nyíregyháza nyolcezres arénájának látványtervei váltak nyilvánossá, annak a pályázatnak úgy sikerült milliárdokat drágulnia, hogy még azt sem tudni, mikor bonthatják le a régit.

Ezekhez képest szinte el is törpül a NB II-es Vasasnak jutatott kormányzati ajándék: ők összesen “csak” 350 millió forintot kaptak a stadion működtetésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kecskemét fideszes polgármestere nem szeretne ellenzéki előválasztást

Kecskemét fideszes polgármestere nem szeretne ellenzéki előválasztást

A "tisztelet jeleként" Donald Trumpra változtatnák egy park nevét Amerikában

A "tisztelet jeleként" Donald Trumpra változtatnák egy park nevét Amerikában

A kormány lehetőséget ad magának, hogy őszig fenntartsa a veszélyhelyzetet

A kormány lehetőséget ad magának, hogy őszig fenntartsa a veszélyhelyzetet