szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még az eddigi stadiont sem bontották el, de már kiderült, nem lesz elég az eredetileg megítélt 10,32 milliárd forint.

Már a közbeszerzési pályázat lezárultáig 3,4 milliárd forinttal drágult a tervezett nyíregyházi stadion - írja az mfor.hu.

A kormány eddig sem fukarkodott, az eredeti bejelentés szerint 10,32 milliárd forintot adtak a központi beruházásként épülő nyíregyházi stadionra. A közbeszerzési eljárás szeptemberben indult és most zárult le.

A lap szerint a stadiontenderen három induló volt, de csak egyikük adott be érvényes pályázatot, ami 13,7 milliárd forintos ajánlat volt.

Ez az Épkar Zrt. - ami benne volt a Puskás Aréna építésében is - és a nyíregyházi székhelyű Nyír-Wetland Generál Zrt. konzorciuma, de alvállalkozóként megjelenik a Magyar Építők Zrt. is.

A Nyíregyháza Spartacus otthonának szánt létesítmény a tervek szerint 8150 főt képes befogadni, pályafűtést és automatikus öntözőrendszert is kialakítanak.

A Szpari jelenleg az NB II-ben szerepel, mint ahogy a csapat fennállásának a nagyrészében tette. Az előző szezonban átlagosan 926 nézőt vonzott a csapat produkciója.

A jelenlegi másodosztályú mezőnyből ezzel ők lehetnek a hatodik klub, ami teljesen új stadiont kap, az NB I ilyen szempontból már nem lehet pálya a kormánynak: a jelenlegi 12 csapatból az Újpesten kívül mindegyik számára 2010 óta épült új létesítmény, illetve a Budapest Honvédét még nem fejezték be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Űrkompszerű kisbuszt dob piacra Európában a Hyundai

Űrkompszerű kisbuszt dob piacra Európában a Hyundai

„A királynő hihetetlenül sztoikus” – Erzsébet négy nappal Fülöp herceg halála után már dolgozik

„A királynő hihetetlenül sztoikus” – Erzsébet négy nappal Fülöp herceg halála után már dolgozik

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában