szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meghosszabbították az opciós szerződést a gyártókkal, idén novemberig, illetve jövő májusig vásárolhatja meg a járműveket a BKK “megfelelő pénzügyi forrás rendelkezésre állása esetén".

Megállapodott a BKK a CAF-villamosok spanyol gyártójával, illetve korábban a Solaris-Škodával, így még egy évig él a korábban járművekre kötött opciós szerződés, aminek a keretein belül további 51 villamost és 48 trolit vásárolhatnak. Az opciós lehetőség – mint a BKK a Facebookon írta – azt jelenti, hogy “megfelelő pénzügyi forrás rendelkezésre állása esetén még jövő tavasszal is 2014-es árakon” juthatnak hozzá a járművekhez, legalábbis a villamosokhoz. A trolibuszokról még tavaly ősszel kötöttek opciós szerződést, abban az esetben idén november 30-ig él ez a lehetőség.

A társaság arról is ír közleményében, hogy maguk dönthetik el, hogy rövid vagy hosszú villamost, illetve csuklós vagy szóló trolikat hívnak le.

Az idei első negyedévben 7, tavaly pedig 14 vadonatúj új CAF-villamos kezdhette meg a munkáját, a trolikból pedig európai uniós források felhasználásával 10 szóló és 11 csuklós járművet szereztek be a Solaris–Škoda-gyártótól 2018-ban.

A társaság szerint a Budapesti trolibusz-járműbeszerzés és kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztés elnevezésű projekt részeként a Baross utcai – jelenleg használaton kívüli – troli-felsővezetéket ismét bekötik a hálózatba, illetve meghosszabbítják a Kiskörútig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!