Pécs nyakán marad a Magasház

Utolsó frissítés:

Eredménytelennek nyilvánította a közgyűlés a Magasház értékesítésére kiírt pályázatot, miután az önkormányzat nem tudta elfogadni az ajánlattevő feltételeit.


Az egyetlen pályázó WPR Furmint Kereskedelmi és szolgáltató Kft. komoly feltételeket szabott a hosszú ideje lakatlan pécsi Magasház megvásárlásával kapcsolatban. A Wallis cégcsoport érdekeltségbe tartozó társaság az ingatlan megvételének előfeltételéül szabta hogy tízezer négyzetméterre előre le tudja kötni a jövőben felépítendő irodák bérleti jogát. A pályázó ajánlata értelmében lebontotta volna a jelenlegi épületet, és helyére egy 21 emeletes toronyházat épített volna mélygarázzsal, irodákkal, üzletekkel és a felső szinteken pedig luxusszállodával. Az építés megkezdésére nem adtak pontos időpontot, de egy új épület felépítése a becslések szerint 2011-re tolódott volna.

© Wikipedia.org

További problémát jelentett, hogy amíg az önkormányzati rendelet 800 parkolóhely létesítését írja elő egy ilyen méretű létesítmény esetére, a kft. ajánlata csak 200-ról szólt mélygarázs formájában, további kétszázat közterületen kívánt megépíttetni az önkormányzattal úgy, hogy a város 150 ezer forint támogatást adott volna parkolóhelyenként.

Miután a pécsi önkormányzat ezeket a feltételeket nem tudta elfogadni, a város csütörtöki közgyűlése eredménytelennek nyilvánította Magasház értékesítésére kiírt pályázatot -írja a bama.hu.