szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már elővételben elfogyott az összes bérlet a most hétvégén megrendezett Balaton Soundra. Napi jegyeket még csütörtökre és vasárnapra lehet kapni, amúgy már nem érdemes próbálkozni.

Lassan kiakaszthatják a szervezők a megtelt táblát a most felállított beléptető-kapukra pedig még el sem kezdődött a fesztivál. A fesztivál honlapjára most kikerült információ szerint a bejáratnál a jegyárusító konténerek nem is lesznek nyitva. A szervezők ugyanitt arra kérik a „csalódottakat” hogy az amúgy is nagy forgalom miatt ki se menjenek a helyszínre.

Hetek óta óriási érdeklődés kíséri a fesztivált, az elmúlt napokban a Klauzál téri jegyiroda előtt gyakran 50-60 méteres sor kígyózótt.

hvg.hu Kult

Elektromos hétvége

Balaton Sound, Hegyalja, Rockmaraton: országszerte tart a fesztiváldömping. Ne csak igyunk, együnk is: Halfőző Fesztivál, Baja. A drámáktól a vacsoraasztalig: Shakespeare-napok Gyulán. The Bank Job: angol krimi a mozikban.

Gramofon

A talált opera: különös soproni premier

Vashegyi György talált egy operát. Nem is akármilyet, hanem egy Orfeo ed Euridice címűt, amely Ranieri de’ Calzabigi librettójára készült. És amelyben éppúgy kizárólag úgynevezett recitativo accompagnatók vannak, mint Gluck reformoperájában, ami szintén Calzabigi szövegére született. Ki lehet a titokzatos szerző? Milyen a mű, kinek a stílusa ismerhető fel benne? Lehet, hogy az 1700-as évek operatörténetét rövidesen át kell írni? Minden kérdésre még nem adhatott választ a Soproni Régi Zenei Napokon tartott újkori világbemutató.

Egekbe szökhetnek az árak a pálmaolaj-válság miatt

Egekbe szökhetnek az árak a pálmaolaj-válság miatt

Valódi szakember váltotta a NASA klímaszkeptikus vezetőjét, akit még Trump nevezett ki

Valódi szakember váltotta a NASA klímaszkeptikus vezetőjét, akit még Trump nevezett ki

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor