szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bonyhádi Aspöck Hungária Kft. dolgozóinak kétharmadát kellett elbocsátani a megrendelések drasztikus visszaesése miatt. A cég néhány hónapja még új gyártócsarnok és logisztikai központ építését tervezte a városban.


A Tolna Megyei Online információi szerint az Aspöck Hungária a megrendeléseinek 70 százalékát veszítette el és a korábban ott dolgozó 120 munkavállalóból mindössze 40 maradt a cégnél. Az osztrák anyacégüknél 200 embert kellett ezidáig elküldeni, és azért „csak” ennyit, mert egy korábban felhasznált munkahelyteremtő támogatás köti őket.

Az osztrák Aspöck Holding GmbH a világ vezető autógyárainak szállít lámpatesteket és más alkatrészeket, magyar leányvállalata 2006-ban zöldmezős beruházással kezdte meg a termelést. Idén augusztusban jelentette be a cég, hogy új gyártócsarnok és logisztikai központ építésébe fognak, és a bővítésekkel várhatóan 300 új munkahely létesül Bonyhádon. A fejlesztésekhez akkor összesen 160 millió forintos állami munkahelyteremtő támogatást nyertek, de ezt a pénzt most vissza kell adniuk.


 

MTI/hvg.hu Gazdaság

A pénzpiaci válság miatt tovább korlátozza a gyártást a Skoda

Október végén egy hétre leállítja az autógyártást a csehországi Skoda Auto gyár a pénzpiaci válság miatt. Ez mintegy 13 ezerrel kevesebb új autót jelent – jelentette hétfőn a Mladá Fronta Dnes című cseh lap Fred Kapplerre, a Skoda igazgató tanácsának kereskedelemért felelős tagjára hivatkozva.

MTI Gazdaság

Az Electrolux 3,5 milliárdot költ Jászberényben és Nyíregyházán

Az Electrolux 3,5 milliárd forintos fejlesztést hajt végre gyáraiban, így a jászberényi üzemekben éves szinten mintegy 370 ezer termékkel, a nyíregyházi gyárban pedig várhatóan 80 ezer hűtőszekrénnyel gyártanak majd többet 2009-től. A fejlesztés révén mintegy 200 fővel bővül a létszám is.

Egészségügyi vészhelyzetet hirdettek San Franciscóban

Egészségügyi vészhelyzetet hirdettek San Franciscóban

Beindítja a gyártást a Samsung, jöhetnek a 16 GB RAM-mal szerelt csúcsmobilok

Beindítja a gyártást a Samsung, jöhetnek a 16 GB RAM-mal szerelt csúcsmobilok

Elmarad egy budapesti koncert a koronavírus miatt

Elmarad egy budapesti koncert a koronavírus miatt