Újabb magyar autóalkatrész-beszállító került szorult helyzetbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bonyhádi Aspöck Hungária Kft. dolgozóinak kétharmadát kellett elbocsátani a megrendelések drasztikus visszaesése miatt. A cég néhány hónapja még új gyártócsarnok és logisztikai központ építését tervezte a városban.


A Tolna Megyei Online információi szerint az Aspöck Hungária a megrendeléseinek 70 százalékát veszítette el és a korábban ott dolgozó 120 munkavállalóból mindössze 40 maradt a cégnél. Az osztrák anyacégüknél 200 embert kellett ezidáig elküldeni, és azért „csak” ennyit, mert egy korábban felhasznált munkahelyteremtő támogatás köti őket.

Az osztrák Aspöck Holding GmbH a világ vezető autógyárainak szállít lámpatesteket és más alkatrészeket, magyar leányvállalata 2006-ban zöldmezős beruházással kezdte meg a termelést. Idén augusztusban jelentette be a cég, hogy új gyártócsarnok és logisztikai központ építésébe fognak, és a bővítésekkel várhatóan 300 új munkahely létesül Bonyhádon. A fejlesztésekhez akkor összesen 160 millió forintos állami munkahelyteremtő támogatást nyertek, de ezt a pénzt most vissza kell adniuk.