szerző:
HVG Könyvek
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Íme a minden idők egyik legjobb vezetőjének tartott sarkkörkutató, Ernest Shackleton receptje Margot Morrell és Stephanie Capparell könyvéből.

Sir Ernest Shackletont tartják az egyik "legnagyszerűbb vezetőnek, aki csak élt ezen a földön", mert teljes 27 fős legénysége életét meg tudta óvni, amikor zátonyra futottak az Antarktiszon, és majdnem két évre ott ragadtak.

Margot Morrell Shackleton-kutató és Stephanie Capparell újságíró összefogtak, hogy a neves sarkkutató megpróbáltatásain keresztül bemutassák Shackleton vezetői képességeit és örökérvényű módszereit. Mostani cikkünkben azt mutatjuk be röviden, hogyan, milyen elvek mentén érdemes összeállítani egy csapatot.

1. Alakítsuk ki a kemény magot

Olyan embereket gyűjtsünk magunk köré, akiket korábbi közös munkák révén már ismerünk, vagy akiket szavahihető kollégák ajánlanak nekünk!

2. A helyettesünk a legfontosabb emberünk

Olyat válasszunk, aki jól kiegészíti saját vezetői stílusunkat, lojális hozzánk, de nem egy bólogató János, és jó csapatjátékos.

3. Olyanokat alkalmazzunk, akik magukévá teszik a céljainkat

Azok, akikkel emberileg vagy szakmailag nem vagyunk azonos véleményen, csak hátráltatják a munkát.

4. Az állásinterjún legyünk kreatívak, és tegyük félre a kliséket

Ne csak a jelölt szaktudását és szakmai tapasztalatait nézzük, ássunk ennél mélyebbre! Tegyünk fel olyan kérdéseket, hogy a válaszokból kiderüljön, milyen a jelölt személyisége, értékrendje, hogyan gondolkodik a munkáról és az életről.

5. Jó kedélyű, optimista emberekkel vegyük körül magunkat!

Ők lojalitásukkal és bajtársiassággal jutalmaznak minket, ami elengedhetetlen a sikerhez.

6. Szűrjük ki a lógósokat!

Olyan embereket válasszunk, akik hajlandóak lennének bármilyen feladatot elvégezni, és a népszerűtlen munkákból is kiveszik a részüket.

7. Olyanokat alkalmazzunk, akikben megvan az a fajta tehetség és szaktudás, ami belőlünk hiányzik!

Ne érezzük fenyegetésnek a jelenlétüket: segítenek az élen maradnunk, és teljesítményükkel cégünk kiemelkedhet versenytársai közül.

8. Az új alkalmazottakkal egyértelműen tisztázzuk a feladataikat

Legyenek tisztában már az elejétől, milyen elvárásaink vannak velük szemben, és pontosan milyen javadalmazást kapnak! Sok munkakapcsolat megromlása a kommunikáció hiányával kezdődik.

9. Segítsünk embereinknek elsőrangú munkát végezni

Például azzal, hogy anyagi lehetőségeink arányában a legjobb felszereléssel, berendezésekkel látjuk el őket! Felesleges terhet rakunk a vállukra, ha elavult, megbízhatatlan eszközökkel kell dolgozniuk.

A fenti cikk A Shackleton-modell című könyv szerkesztett részlete. A HVG Könyvek friss üzleti könyveinek listáját itt nézheti meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Könyvek HVG Könyvek

Hogyan alakítsunk ki új szokásokat?

Berögzült viselkedésünket nehéz megváltoztatni, akármennyire nemesek is a szándékaink. De a helyes módszer elsajátításával könnyebben elhatározásunk mellett maradhatunk.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Ezért érdemes néha kimondani azt, hogy "Nem tudom"

Ahhoz, hogy bizonytalan helyzetben előrejuthassunk, át kell lépni a küszöbön, a „világ végén” húzódó határvonalon. Ehhez pedig ki kell mondani azt az egyszerű, ám ördögien nehéz mondatot: „Nem tudom.”

A Samsungnak ez a megoldása az újfajta mobilok képernyőjének nagy problémájára

A Samsungnak ez a megoldása az újfajta mobilok képernyőjének nagy problémájára

Pozitívra változtatta Magyarország adóskilátását a Moody's

Pozitívra változtatta Magyarország adóskilátását a Moody's

Az Uzsoki kórházban az intenzív ügyelet biztosítása is kérdéses lett az átcsoportosítások miatt

Az Uzsoki kórházban az intenzív ügyelet biztosítása is kérdéses lett az átcsoportosítások miatt