Térkép: Az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Térkép: Az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szombatra az ország nagyobbik felében a tartós, sűrű köd miatt, négy megyében pedig az ónos eső miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzése szerint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében narancs színű, azaz másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben szombaton az ónos eső miatt, a többi megyében pedig citromsárga figyelmeztetés van a tartós, sűrű köd miatt.

©

A meteorológusok szerint péntek délutántól a délnyugati tájakon nem zárható ki átmeneti ónos eső, ott ahol a hőmérséklet fagypont közelében marad. Éjjel és szombat napközben legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi harmadán várható vegyes csapadék; az eső mellett ónos eső, fagyott eső, hó is lehet.

Szombat napközben egyre inkább az eső lesz a jellemző. Friss összefüggő hóréteg (kb. lepel - 5 cm) inkább csak az északkeleti határvidéken (elsősorban Borsod északi felén) lehet. Ma is és szombaton is lesznek tartósan ködös területek, nagyobb valószínűséggel az ország keleti, északkeleti felén, illetve délnyugaton.

A fagyos területeken továbbra is bármikor lehet ónos szitálás.

Hozzászólások