szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Sörkollektor (www.sorkollektor.

Sörkollektor (www.sorkollektor.hu)  - így hívják a különleges, naplopó berendezést. Egyszerű elven működik, elég a napon hagyott autóra gondolni, és máris tudjuk a nagy titkot: zárt térben gyorsan és erőteljesen felmelegszik a levegő. Vagyis olyan berendezésre van szükség, amely megfogja és összegyűjti a hőt, és azt különféle kiegészítő eszközök segítségével bejuttatja a lakásba, házba. 

©

A sörkollektor egyszerű jószág - mesélte el Horváth Zoltán -, az üres, kimosott, alul és felül kivágott sörösdobozokat oszlopokká kell összeragasztani hőálló szilo-plaszttal, ezekben áramlik és melegszik fel a levegő. A 10 dobozból álló hengerek egy-egy alsó és felső gyűjtődobozhoz csatlakoznak - két négyzetméteres házi napelemhez százötven dobozra van szükség. Az alsóba kerül a szobából ventilátorral kiszívott levegő, ami feketére festett hengereken áthaladva a napsütéstől felmelegszik, és összegyűlik a fenti tárolóban, ahonnét visszajut a lakótérbe
 
További részletek a Vas Népe írásában
http://www.vasnepe.hu/fokuszban/20081111_naplopo_sorkollektor

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Dubaj: ilyen egy luxus buszmegálló

Dubaj, ez az apró arab államocska a luxusturizmusba fekteti kőolajból származó bevételei jelentős részét, így készülve...