szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A trükkös lopások elkövetői nem törik fel a zárakat, inkább...

A trükkös lopások elkövetői nem törik fel a zárakat, inkább valamilyen ürüggyel bekéredzkednek a lakásba, majd elvonják a házigazda figyelmét (pl. kérnek egy pohár vizet), vagy más módon megpróbálják elcsalni a tulajdonost a szobából. Ezután összeszedik az értékeket, és sietősen távoznak a lakásból. Az ál víz- és gázóra leolvasók a "mérőkészülékek leolvasásának”, a szerelők a „házban tapasztalt rendellenességek” elhárításának ürügyén jutnak be a lakásba. A magukat sokszor ügynöknek kiadó tolvajok pedig többnyire kedvező üzleti lehetőségek felajánlásával bírják ajtónyitásra az idős embereket.

Emeletes társasházakban fontos, hogy a lakók ne engedjék be a kaputelefonon felcsengető idegeneket. A tolvajok  többnyire a felső szintek lakóihoz csengetnek be, akik nem szívesen jönnek le a kapuhoz ellenőrizni, kit is engednek be valójában. A tolvajok a kaputelefonon egyben azt is ellenőrizhetik, hogy mely lakók nincsenek otthon. Erre sanos nincs ellenszer, legfeljebb a szomszédok ébersége.  

A betörők elleni praktikákról már korábban írtunk, érdemes megfogadni a szakemberek ezen tanácsait is.  

Forrás: ORFK

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!