szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Azonnali - igaz egyelőre csak szakmai - tájékoztatást kért Erick van Egeraat holland...

Azonnali - igaz egyelőre csak szakmai - tájékoztatást kért Erick van Egeraat holland építésztől Beleznay Éva, Budapest főépítésze, miután a Városháza Fórum tendergyőztesének, az EEA Architects nevű cégnek rotterdami központi irodája is csődöt jelentett. A 150 alkalmazottat foglalkoztató cég budapesti irodáját már decemberben bezárták. A holland építész akkor azt nyilatkozta a lapnak - emlékeztet a Népszabadság -, hogy a Városháza-projektnek továbbra is nagy figyelmet szentelnek. Hasonló válaszokat kapott eddig a fővárosi önkormányzat is, ám a csődgondnok kinevezése után ennél részletesebb és megnyugtatóbb információkat kértek. Az egykori Károly körúti bazársor mögött, a Főpolgármesteri Hivatal jelenlegi épületét, a Városháza parkot, a Merlin Színházat, a Belvárosi Tűzőrséget is magába foglaló, 40 ezer négyzetméteres tömb beépítésére tavaly áprilisban kiírt építészeti tervpályázatra 18 pályaművet nyújtottak be. Az EEA Architects mögött a magyar Archikon Kft. nyerte el a második díjat, így ha az EEA képtelen lesz elkészíteni a terveket, akkor az önkormányzat - a pályázati kiírás értelmében - a magyar céggel köt szerződést - írja a Népszabadság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!