szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A hitel három részből áll, az első az MFB által refinanszírozott Panel Plusz...

A hitel három részből áll, az első az MFB által refinanszírozott Panel Plusz Hitelprogram, amelynek az önrészéhez 1,5 milliárd forint, a második az Új Magyarország Fejlesztési Terv, amelynek az önrészéhez 5 milliárd forint, míg az Önkormányzati Infrastruktúra Fejlesztési Hitelprogram önrészéhez 1 milliárd forint hitelt kíván felvenni a városi önkormányzat.

Mindhárom hitel kamata a 3 havi EURLibor, plusz az ehhez társuló legfeljebb 2,5 százalékos marzs. Az első hitel futamideje 15, a másodiké 25, míg a harmadiké 20 év.

Ajánlatot az tehet, aki rendelkezik 2007-ben és 2008-ban önkormányzatokkal megkötött, legalább 1 milliárd forint összegű, a december 31. fordulónapon fennálló, beruházási célú hitelszerződés-állománnyal, amelyből legalább egy szerződés minimum 300 millió forint összegű.

A tőkét és a kamatot forintban fizeti a hitel felvevője.

A gyorsított tárgyalásos eljárást azzal indokolta az önkormányzat: "a vagyon védelme érdekében, kiemelten fontos a külső beruházási források biztosítása, tekintettel a globális pénzügyi válság okozta idő függvényében jelentkező, kiugróan magas kamat- és árfolyam-kockázatra, valamint az önkormányzati költségvetés tervezhetőségére".

Az ajánlattételi határidő február 18. Az ajánlatkérő március 2-ig küldi meg az értesítést a második fordulóba jutott pályázóknak.  A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlattevő lesz a nyertes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!