szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A szó szoros értelmében elsüllyedt egy családi ház szombaton hajnalban a...

A szó szoros értelmében elsüllyedt egy családi ház szombaton hajnalban a németországi Szász-Anhalt tartományban. A katasztrófa kora hajnalban történt Magdeburgtól délnyugatra - Brenburg közelében - Nachterstedt kisvárosban. A hatóságok hivatalos közlése szerint egyelőre ismeretlen okokból a közvetlen közelben fekvő bányató mellett földcsuszamlás történt, és egy hatalmas kráter keletkezett.
   
A kétemeletes családi ház egyszerűen elsüllyedt a bányatóban, egy másik ház egy része pedig hasonló sorsra jutott. Az első házban a hatóságok tudomása szerint három ember tartózkodott, de nem zárják ki egy negyedik személy ottlétét sem. A másik ház lakói nem voltak otthon.
   
A helyszínre vezényelt mentőosztagok, rendőrök,  tűzoltók megkezdték a mentési munkálatokat. A hatóságok több környező házat kiürítettek, 44 embert evakuáltak. Az áldozatokat keresve helikopterekkel, kamerákkal pásztázták a tavat, a kutatások azonban szombat késő délutánig semmi eredménnyel nem jártak.
   
A szász-anhalti hatóságok délutáni sajtóértekezletükön közölték, hogy Nachterstedtben a kilencvenes évekig szénbányászat folyt, a fejtés megszüntetése után hozták létre a mesterséges bányatavat. Az illetékesek azt állították, hogy az elmúlt időszakban semmi jel nem utalt arra, hogy a körzetben földcsuszamlás veszélye fenyegetne. Korábbi hírek szerint az elmúlt napok heves esőzései hozzájárulhattak a föld lazulásához, ezt azonban a hatóságok nem erősítették meg. A gyanú szerint azonban a korábbi munkálatok nyomán a tó szakszerűtlen kialakítása hozzájárulhatott a mostani katasztrófához.
   
Egyelőre nem tudni, ki a felelős a történtekért. Nachterstedt kisvárosban óriási pánik alakult ki. A hatóságok a bányató közvetlen környékét teljesen lezárták. 
   
Németországban március elején hatalmas felzúdulást okozott, hogy szinte pillanatok alatt összeomlott a kölni történeti levéltár több emeletes épülete, magával sodorva két másik épületet is. A katasztrófa kivizsgálása jelenleg is folyamatban van, a hatóságok annyit azonban előzetesen megállapítottak: a szerencsétlenség a közelben zajló metróépítés során elkövetett durva hibák következménye volt. A kölni levéltár összeomlása két halálos áldozatot követelt, az anyagi károk azonban - beleértve a levéltári kincsek jelentős részének megsemmisülését is - felbecsülhetetlenek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Dubaj: ilyen egy luxus buszmegálló

Dubaj, ez az apró arab államocska a luxusturizmusba fekteti kőolajból származó bevételei jelentős részét, így készülve...