szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az adventi koszorú már a XIX. században is ismert volt, bár akkor még inkább vallási jelentése volt.

Az adventi koszorú már a XIX. században is ismert volt, bár akkor még inkább vallási jelentése volt. Egyre többen saját kezűleg készítik el az adventi koszorút, hiszen így saját egyéniségüket és ízlésvilágukat tükrözi, ellenben a bolti dísszel.

Ezekre lesz szükségünk

Koszorú alap: Ez lehet szalma vagy moha alap, de a szalma sokkal dekoratívabb és tisztább is. Barkácsboltban és virágboltban egyaránt beszerezhető 200-800 forintos áron.

Örökzöld: Szedjünk, a kertből bármilyen örökzöldet, ami lehet fenyő, tuja ág, de akár a borostyán is megfelel.

Drót és ragasztópisztoly:
Szükségünk lesz drótra, ragasztópisztolyra és ollóra is. A ragasztópisztoly mellé ne felejtsünk el betétet is venni, hiszen ebből lesz majd a folyékony ragasztó. Ez barkács- és hobbiboltokban kapható 1500-3000 forint közötti áron.

Gyertya: Vásároljunk négy egyforma gyertyát, választásnál fontos, hogy méretben is passzoljanak a koszorúnkhoz. A gyertya lehet gömb vagy csavart, de mielőtt megvesszük, gondoljuk végig a koszorú színvilágát. Ne felejtsünk el gyertyatüskéről is gondoskodni, amelyen a gyertyákat majd elhelyezhetjük!

Díszítő kellékek: Szedjünk össze minél több természetes anyagot a díszítéshez (dió, szárított narancskarika, szaténszalag stb.)

Lépésről lépésre

Először az örökzöld ágakat vágjuk fel kisebb darabokra, majd kettőt-hármat összefogva rögzítsük ezeket az alapra. A kis fenyőcsokrokat tegyük egymásra úgy, hogy az egész alapot befedjék. A rögzítéshez használhatunk U alakú meghajlított drótot, de az ágakat ragasztóval is rögzíthetjük. Ezután a négy gyertyát helyezzük el gyertyatüske segítségével, szimmetrikusan elosztva. Ha ezzel kész vagyunk, akkor a ragasztópisztoly segítségével díszítsük fel koszorút. Ehhez használhatunk mogyorót, diót, szárított narancs- vagy almakarikát, kisebb tobozokat, ágakat vagy terméseket. Bátran engedjük szabadjára fantáziánkat és alkossunk kedvünkre.
A végén helyezzük el a szatén szalagot, és ha akasztós adventi koszorút szeretnénk, akkor négy egyforma szalaggal ez is megoldható. Kevés műhó spray-vel le is fújhatjuk a koszorút, így valódi téli hangulatot kapunk.

Számoljunk vissza négy hetet karácsonytól és minden vasárnap gyújtsunk meg egy gyertyát!

Kovács Erika
viragcenter.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!