szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Közeledvén a karácsonyi ünnephez ragyogó alkalom, hogy használjuk e módszert az ünnep és a következő esztendő szebbé...

Közeledvén a karácsonyi ünnephez ragyogó alkalom, hogy használjuk e módszert az ünnep és a következő esztendő szebbé, boldogabbá tételéhez. A karácsony jelképe a fenyőfa, ami – színekbe öltöztetve és fénypompásan – kellemesen hat ránk. Az életenergia, Chi, amit kisugároz, jókedvre derít, kiegyensúlyozottabbá tesz, szeretettel tölt el bennünket.

Mi az életterület?

Kinek ne lenne fontos a család és egészség, a gazdagság, a hírnév, a szerelem, a kreativitás a segítő emberek, az utazás és a karrier? De mindannyian mások vagyunk! Ezért egyikünknek az egyik, másikunknak a másik életterület válik lényegessé életében. A lakás magában hordozza mindezeket az úgynevezett életterületeket. Ezeket a Feng Shui térkép – azaz a Bágua – segítségével határozhatjuk meg otthonunkban. Ha pedig ezt megtettük, már tudni fogjuk, hogy a számunkra fontos területeket hol találjuk.


A Bágua

A Báguát egy egyenlő oldalú nyolcszögként kell elképzelni (Bágua = 8 irány, nyolcszög), amelyet az átlók nyolc „tortaszeletre” osztanak fel. Minden szeletke egy-egy életterületet és irányt szimbolizál, mint ahogy azt az ábrán is látjuk.
Íme, a nyolc életterület:
• a Karrier területe lakásunk északi területe;
• a Tudásé az északkelet;
• a Családé és az egészségé a kelet;
• a Gazdagságé a délkelet;
• a Hírnév területe a dél;
• a Szerelem és a párkapcsolat életterülete otthonunk délnyugati része;
• a Kreativitásé a nyugat;
• végül a Segítők és az utazás területe az északnyugat.

Így készítsünk Báguá térképet!

Vegyünk elő egy kockás papírt, és rajzoljuk meg méretarányosan lakásunk alaprajzát. Elkészíthetjük csupán annak a helyiségnek az alaprajzát is, ahová a fát szándékozzuk felállítani, ugyanis a Bágua térkép nem csak a lakásra, hanem annak egy-egy szobájára is alkalmazható. Ha nincs iránytűnk, akkor kora reggel figyeljük meg, hol kel fel a nap, ami a keleti irányt máris meghatározza. A Báguát ajánlatos pausz papírra átmásolni, mert így könnyedén ráhelyezhetjük irányhelyesen az alaprajzunkra. Miután megtettük, készen is vagyunk: a torta-szeletkék kimetszik a vizsgált térből az életterületeket; így karácsonyfánk elhelyezésében teljes egészében a Feng Shui módszer alapján járhatunk el.


A Feng Shui tehát olyan eszköz a kezünkben, amellyel bizonyos szintig uralkodhatunk sorsunkon. Ha egy életterületre életenergiát, azaz Chit viszünk be, az életterület energiái felpezsdülnek, és kedvezően hatnak életünkre: jobbá válhat párkapcsolatunk, az egészségünk javulhat, vizsgázó gyermekünk jobban teljesíthet, és így tovább. A karácsonyi ünnep előtt néhány nappal gondolkodjunk el az elmúlt esztendőn: miben voltunk kevésbé sikeresek, miben szorulunk segítségre… És ha ez megvan, állítsuk a feldíszített fát a szóban forgó életterületre, hogy csodás erejével mozgósítsa annak energiáit. 

Ötletek a fa elhelyezéséhez

- A Karrier területén elhelyezett fa az egyéni út, az életirány mielőbbi megtalálásában nyújt segédkezet.
- A Szerelem és házasság területén elhelyezett fa nem kizárólag a pár-, hanem az emberi kapcsolatok erősítését is szorgalmazza.
- Az Egészség és család területen lévő fenyőfa a szülőkkel, a testvérekkel lévő viszony jobbá tételéhez, valamint az egészség megőrzéséhez járul hozzá.
- A Gazdagság terület kiválasztása a köszönetnyilvánítás mellett előretekintés is a jövőbe. Megköszönjük, hogy az elmúlt esztendőben fenn tudtuk magunkat tartani, és kérjük, hogy a következő esztendőben is legalább így, vagy még inkább teljesüljenek anyagi vágyaink.
- A Belső egyensúly tökéletesítéséhez a ház, illetve a lakás/szoba középpontjában elhelyezett fenyőfa járul hozzá. Lakásunk középpontja életünk centruma. Ha semmi nem ment az elmúlt évben, vagy az élet minden területe javításra szorul, akkor itt a karácsonyfánk helye.
- A fentiek mellett messze nem elhanyagolható a Segítőkész emberek területe. Az itt elhelyezett örökzöld az emberek iránti szeretet, a segítség kifejezése Feng Shui módon, ill. az év folyamán kapott segítségért és ajándékokért mondott köszönet jelképe.
- S ha valakinek kevéssé volt kellemes az éve, visszavarázsolhatja mindennapjaiba az elveszett vidámságot, ha feldíszített fájának az Alkotókészség és gyerek területen keres helyet. A gyermekekkel való viszonyt is jelképezi ez a terület, így ha velük jobb kapcsolatot szeretnénk, állítsuk ide a fát.
- Az Önművelés és tudás birodalmában az önmagunkról való gondolkodás, megismerés, új utak felfedezése szerepel, sőt a nőknél a teherbeesést is jelenti. Akár köszönetet szeretnénk nyilvánítani, mert pompásan sikerült a gyerkőc, akár kérni szeretnénk az áldást, hogy minél hamarabb sikerüljön az állapot elérése, a fa helye itt legyen.
- A Hírnév területén elhelyezett karácsonyfa a kitűzött célok elérését, mások általi elismerést hivatott elősegíteni.

Ahány év, annyi fajta karácsony. Minden karácsony más és más! Készüljünk rá tudatosan, varázsoljuk fánkat és ez által magát a karácsony ünnepét is csodássá!

Szilvásy Judit Feng Shui szakértő
fengshuibolt.hu
fengshui.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!