szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Ez nem más, mint a SAKO Architects legújabb észak-nyugat pekingi tömbháza, a BUMPS, amelyben irodák és lakások...


Ez nem más, mint a SAKO Architects legújabb észak-nyugat pekingi tömbháza, a BUMPS, amelyben irodák és lakások egyaránt helyet kapnak. Az első ránézésre
Jenga-toronyra hasonlító háztömbök minden egyes helyiségébe sokkal több fény jut, mint egy átlagos kínai tömblakásba, a tervezők ugyanis a napfény maximális kihasználása érdekében a hagyományos észak-déli tájolás helyett 45 fokkal elforgatták az épületeket. Az építészek ráadásul úgy helyezték el az egyenként kétszintes lakóegységeket, hogy a köztük fennmaradó tereket teraszként lehessen használni. Figyeltek arra is, hogy az egyes tömbök minimális árnyékot vessenek az alattuk lévő részekre, így az épület tömbház létére világos és élhető környezet, már persze azoknak, akik bírják a nagyvárosi zsúfoltságot. De Pekingbe aligha érdemes másnak költöznie.

Forrás: inhabitat.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!