szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az öt lakótömbből álló épületegyüttes tervezésekor egységes, mégis bohém arculatot szántak a lakóparknak az építészek...

Az öt lakótömbből álló épületegyüttes tervezésekor egységes, mégis bohém arculatot szántak a lakóparknak az építészek, ráadásul mindent megtettek a leendő lakók maximális kényelme érdekében.

A háromemeletes lakótömbök közepén található lépcsőházakon és a földszinten található garázsokon és szeméttárolókon, valamint a külső falakon kívül ugyanis szinte semmit sem fixáltak: a lakók igénye szerint egy-egy tömbben három, négy, vagy öt lakás kaphat helyet attól függően, hogy a beköltözők egy vagy többszintes, 2-3 vagy több szobás lakást képzeltek el maguknak.


Minden lakáshoz tartozik egy erkély, ám az elosztástól függetlenül az épület balta formájú alaprajzának köszönhetően nem csak az épület frontja felől, hanem a lépcsőházból is kellő természetes megvilágítást kapnak a belső terek. Különös és izgalmas megoldás.

Projekt adatlap:

Tervezés: CEBRA
Helyszín: Fuglsang Allé, Herning, Denmark
Megrendelő: M2 a/s
Beépített terület: 4,300 négyzetméter
Tervezés, kivitelezés éve: 2007
Fotók: Mads B. Moller, Thomas Mølvig, CEBRA & Adam Mørk





[[ Oldaltörés (Még több kép a lakópark épületéről) ]]








Forrás: archdaily.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!