szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A távol-keleti szoftverfejlesztő cég komoly kihívás elé állította a tervezőket: az impozáns, ám mégis rugalmasságot...

A távol-keleti szoftverfejlesztő cég komoly kihívás elé állította a tervezőket: az impozáns, ám mégis rugalmasságot sugárzó székházat szerettek volna, ugyanakkor nem akartak a környező házaktól élesen elütő, kirívó épületbe költözni. A megoldás egy sötét tónusú, modern épület lett, amelynek speciális ablakai kiválóan megszűrik a fényt és a hőt, védve a belső teret a túlmelegedéstől. Ráadásul megakadályozzák azt is, hogy a négyemeletes épületből kitekintő kollégák kukkolják a szomszédban lakókat.

Az irodaház berendezésénél az átláthatóság és a rugalmasság voltak a legfontosabb szempontok, így a hagyományos irodák és tárgyalók mellett közösségi helységek, illetve mobil munkaállomások is helyet kaptak.

Míg az épület külseje professzionalizmust sugall, a belső kialakításánál több játékosságot engedtek meg maguknak a Department of ARCHITECTURE tervezői. A színes PVC-függönyök energikussá, élénkké teszik a folyosókat és a közösségi helyiségeket, úgy választva le különböző funkciójú tereket, hogy zsúfoltságot okoznának. .

Projekt adatlap:

Tervezés: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.
Helyszín: Bangkok, Thaiföld
Tulajdonos, megrendelő: Sun Systems Corporation, Ltd.
Tervezőcsapat: Amata Luphaiboon, Twitee Vajrabhaya Teparkum, Waraphan Watanakaroon, Prow Puttorngul, Chanon Petchsangngam, Atirotj Rojratanawalee & Kanin Manthanachart
Tájtervezés: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.
Berendezés: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.
Fények: ACCENT Studio
Fő kivitelező: Nai Chang Thai Engineer Co., Ltd.
Beépített terület: 1,200 négyzetméter
Tervezés, építés ideje: 2007-2009
Fotók: Wison Tungthunya


 

[[ Oldaltörés (Még több fotó) ]]

 

 

Forrás: archdaily.com

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!