szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A tervek szerint a Dunapart XIII.

A tervek szerint a Dunapart XIII. kerületi részénél a londoni Docklandhez hasonló új, elegáns, legalább 15 ezer ember életét meghatározó lakónegyed jöhet létre. Az alábbiakban a 33. tömb építészeti terveit mutatjuk be, itt 329 lakás épülhet.

A dunaparti lakások kialakításánál a tervezők a maximális flexibilitásra, a tiszta, világos szerkesztésű terek létrehozására törekedtek. Az épület szerkezet monolit vasbeton. A cellás, vizes helyiségeket a folyosó mellé vonták össze, valamennyi konyha amerikai rendszerű. Tetőteraszok is lesznek. A jellemző tetőfedés a lapos tetős részen 2 réteg modifikált bitumenes vastaglemez, terasztetőként zúzottkőbe ágyazott lapburkolattal. A szükséges parkoló szám biztosítása a mélygarázsban és részben a földszinten történik.

"A homlokzatok kialakításánál legfontosabb szempont az volt, hogy az épület ne olvadjon bele a mai lakáspiacon jelen lévő számtalan társasházba, hanem egyedi, azoktól megkülönböztethető, emblematikus jegyekkel rendelkezzen" - mondta a vezető tervező Hartvig Lajos. A Duna parton levő tornyok egymásra helyezett Duna-kavicsokra emlékeztetnek, a mögöttük lévő épületrész szerkesztése a Lego elemek komponálási módjához hasonlít.

A tervező iroda a Duna Bay Kft. felkérésére még 2006 márciusában 5 másik irodával párhuzamosan készítette a terveket a Duna Pláza mögötti területre.

Duna Bay lakópark — 33. tömb
tervező: Bánáti Hartvig Építésziroda
építész: Hartvig Lajos DLA vezető tervező, Dávid Anita, Éles Péter, Fehérvári Éva, Fullár András, Hartvig Lajos, Kiss Noémi, Nagypál Viktor, Szeder-Krausz Ágnes, Terjéki Rita
Forrás: Bánáti Hartvig Építésziroda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!