szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

1. Dolce & Gabbana Gold, Milánó, Olaszország Kylie Minogue, Gisele Bündchen és Paris Hilton.

1. Dolce & Gabbana Gold, Milánó, Olaszország

Kylie Minogue, Gisele Bündchen és Paris Hilton. Ők már biztosan megfordultak a fenti luxus mellékhelyiségben, Milánóban. A híres divattervező páros Dolce&Gabbana által tulajdonolt luxus étterem igazán fényűző vécével büszkélkedhet: a falakat - padlótól a plafonig - arany bambusz díszíti, a csaptelepek márvány berakásúak, a tükrök életnagyságban feszítenek. A luxus étterem neve – stílszerűen és egyszerűen - csak ennyi: „Gold”, azaz „Arany”.

Dolce & Gabbana Gold, Milánó, Olaszország

2. John Michael Kohler Arts Center, Sheboygan, Wisconsin

Az amerikai Wisconsin megyében található a John Michael Kohler Arts Center, amely nemcsak a modern művészeti kiállítási tárgyairól híres. Hanem – soha nem fogják kitalálni - a mellékhelyiségéről is. A királyi porcelán kékben pompázó, delft-i stílusban berendezett toalett Ann Agee munkája. Nagyvonalú gesztus a múzeumtól, hogy bár a kompozíció eredetileg kiállítási tárgynak készült, a művész engedélyével a nagyközönség számára is megnyitották a használatát.

John Michael Kohler Arts Center, Sheboygan, Wisconsin

3. Sofitel Queenstown, Queenstown, Új-Zéland

Van olyan férfi, aki kikéri magának. Van, aki jót nevet rajta. Van, aki találva érzi magát. Van, aki elmenekül - ez jutott eszünkbe, amikor megláttuk a kukucskáló nőket ábrázoló, életnagyságú, és pikánsan ironikus fotóposztereket egy új-zélandi szálloda mellékhelyiségének falán. Érdekesség, hogy a tervezők - Brett Taylor, Mark Perriam és Cam Marsh - helyi hölgyeket kértek meg arra, hogy álljanak modellt az installációhoz. Így ha éppen Queenstown-ban járunk, ne lepődjünk meg azon, ha esetleg az utcán szembe jön velünk a hölgy, akit az előbb a vécében láttunk. Nálunk kétségtelenül ez a díjnyertes mellékhelyiség.

Sofitel Queenstown, Queenstown, Új-Zéland

4. Chung Yo bevásárlóközpont, Taichung City, Tajvan

A Chung Yo az egyik legnagyobb bevásárlóközpont Tajvan szigetén. A tizenhat emeletes hipermarket a futócipőtől az iPhone-ig mindent árul. A távol-keleti popkultúrát beemelő és újraértelmező mellékhelyiségük igazán nagy dobás: a zöld megvilágítású üvegfalat üres Coca-Colás üvegek alkotják – már csak éppen Marlyn Monroe hiányzik a falakról.

Chung Yo bevásárlóközpont, Taichung City, Tajvan

5. Swisshorn Gold Palace, Hong Kong, Kína

Három tonna arany, 50 millió dollár, 300 ember, 5 év munka – ennyi kellett az alábbi mellékhelyiség felépítéséhez a Kínához tartozó Hong Kong egyik luxus ékszer üzletében. A Gold Palace-nak nevezett vécét a svájci Swiss csoporthoz tartozó Swisshorn közreműködésével készítették. Maga az épület a világ egyik legnagyobb ékszer bemutató központja, ahol minden aranyból van – és ez nem vicc. A Hang Fu bemutatóterem falait 7 ezer négyzetméteren 14 karátos arany díszíti.

Swisshorn Gold Palace, Hong Kong, Kína

6. Sketch, London, Egyesült Királyság

London belvárosában, a bohém figuráiról és kulturális iparáról egyre inkább híres Mayfair negyedben található ez a mellékhelyiség. Közelebbről a Sketch elnevezésű trendi étteremben, amelyet 2002-ben nyitottak meg a teljes felújítást követően. Bár a kép talán kevésbé árulkodik erről, az egész helynek olyan a hangulata, mintha a rokokó stílust vegyítették volna a sci-fivel. A hely érdekessége kétségtelenül a mellékhelyisége: az egy térben elhelyezkedő rózsaszín űrkapszulák alkotják magukat a vécéket. Négy darab a nőknek, négy darab a férfiaknak – talán ilyen lesz a jövő mellékhelyisége?

Sketch, London, Egyesült Királyság

7. Reinabruja, Madrid, Spanyolország

Az alábbi mellékhelyiséget egy madridi éjszakai lokálban találtuk. A Reinabruja vécéjének különlegességét a megvilágítás adja: a számítógép vezérelte fényjáték bíbor, vörös, kék, narancs és zöld színekben pompázik – attól függően, hogy éppen hol tartunk a mellékhelyiség használatában. A vécédeszka lehajtásánál nyugtató zöldben, a fogantyú meghúzásakor bizonyára vidám kékben villódznak a fények.

Reinabruja, Madrid, Spanyolország

8. Jade on 36 Bar, Shanghai, Kína

A shanghaji Pudong Shangri-La Hotel mellékhelyisége lényegében egy mini kapszula. A 36. emeleten lévő étterem és bár annyira picike, hogy egy tükörrel és színes neoncsövekkel dobták fel a teret. A tervező – a nevéből ítélve magyar származású – Adam Tihany szerint apró kínai ékszerdobozkák ihlették a mellékhelyiséget.

Jade on 36 Bar, Shanghai, Kína
(via Concierge)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

A világ legszebb vécéi

1. Dolce & Gabbana Gold, Milánó, Olaszország Kylie Minogue, Gisele Bündchen és Paris Hilton.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

A világ 5 legszebb hídja

1. La Pont Du Gard, Franciaország A dél-Franciaországban található hidat a rómaiak építették i.e. 20-ban.