szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Hónapokig tartó huzakodás után a napokban pont került a tárgyalások végére: Larry Silverstein ingatlanguru, a New...

Hónapokig tartó huzakodás után a napokban pont került a tárgyalások végére: Larry Silverstein ingatlanguru, a New York-i hatóságok és a városi önkormányzat megegyezett a beruházás finanszírozásában. A megavállalkozó 300 millió dollárt, a hatóságok és az önkormányzat 600 milliót költ a projektre.

Silverstein hat héttel a terrorakció előtt 99 évre bérbe vette az ikertornyokat. Mostani szerződése szerint három irodaházat építtethet a telek keleti részén. Az előkészületek már zajlanak, de a végső lökést most kapta a beruházás. Egyelőre az első irodaház munkálatait kezdték meg, de amint életbe lép a megállapodás, hozzálátnak a másodikhoz is. A harmadikhoz nem kap közpénzt a beruházó, vagyis szakértők szerint az ingatlanpiac javulása előtt nem is lehet szó a kezdésről.

Nem lesz egyforma a három új torony. A legnagyobb 541, a mellette állók pedig 411, 378 méter magasan karcolják majd az eget. Az eredeti ikertornyok egyaránt 405 méteresek voltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!