szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A dombormű a Tageszeitung (röviden Taz) nevű napilap épületén látható, és Peter Lenk szobrász alkotása.

A dombormű a Tageszeitung (röviden Taz) nevű napilap épületén látható, és Peter Lenk szobrász alkotása. A "modell" pedig a rivális Bild főszerkesztője Kai Diekman. Bár a művész esküszik, hogy nem Diekman látható a szobron, a berliniek szerint ez egyértelmű.

A főszerkesztőn kívül a homlokzaton megjelenik a Springer-médiabirodalmat alapító Axel Springer és özvegye, Friede is, akik idiótákat alakítanak. A cég vezérigazgatóját, valamint Károly angol trónörököst sem kíméli a művész. Mathias Döpfner egy disznó testébe bújva hátulról tesz erőszakot a Berlin városát jelképező medvén. Károly herceg pedig mikropénisze miatt szomorkodik.

A szoborcsoport előzménye a két lap ősellenségként való rivalizálása. A baloldali Taz ki nem állhatja a konzervatív-bulváros Bildet, ezért a művésztől egy "karcos" alkotást rendeltek. Ráadásul a szoborkarikatúrát mindennap láthatja a Bild szerkesztősége is, hiszen az utca túloldalán található a székházuk: a Springer-toronyház 17. emeletéről kitűnő kilátás nyílik a több emeletes falloszra és társaira.

(via Peter Lenk honlapja)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

Új rekord: 55 percig drifteltek egy elektromos Porschéval

Új rekord: 55 percig drifteltek egy elektromos Porschéval

Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták

Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták