szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Minél több színt, mintát, gömbölyded formát, apró tárgyat helyezünk el a nappalinkban, annál barátságosnak érezhetjük.

Minél több színt, mintát, gömbölyded formát, apró tárgyat helyezünk el a nappalinkban, annál barátságosnak érezhetjük. Persze túlzásokba esni nem szabad, annál is inkább, mert amíg a minimálnál, high-tech-nél viszonylag nehéz hibázni, mert könnyebb összhangot teremteni a kevés szín, bútor, tárgy miatt, addig itt könnyedén előállhat a giccs, az ízléstelen enteriőr.

Másodsorban pedig elég kevés az olyan férj, aki megengedő a színek és formák ilyen fokú burjánzásával. Ha hasonlóan vidám, színes, hívogató lakásbelsőt szeretnénk, de félünk, hogy az összhang megteremtése gondot okozna, akkor nyugodtan kérjük ki hozzáértő lakberendező, belsőépítész segítségét, véleményét.


Jó példa arra, hogy a minimált milyen könnyű izgalmassá, érdekessé varázsolni színek, minták és néhány apróság segítségével.


Visszafogottabb stílust és a kevésbé harsány színeket kedvelőknek ajánljuk.


Ez a színes, modern nappali valószínűleg egy vidám fogorvosé lehet.


Ha keskeny falszakaszokat különbőző színűre festünk és pár színes bútort is hozzácsapunk a helyiséghez, akkor akár a piros és a rózsaszín is mehet egymáshoz, feltéve, ha továbbra is a fekete és a fehér dominál.Ebben a nappaliban nem alkalmaztak sok színt, és azokat sem nagy mennyiségben. Itt inkább arra ügyeltek, hogy a nappali minden pontjában felbukkanjon ugyanaz a pár szín a megfelelő arányban, ezzel téve egységessé a sokszínűséget.


Ebben a nappaliban a roló, a lámpabúra és a képek is mintásak, a bútorok sokszínűek, de mégis összhang van, mert ugyanazok a színek ismétlődnek.


Harsány, merész, bevállalós és rettentő izgalmas nappalik.


Ebben a nappaliban a trendi fekete-fehér mellett, igazából csak a türkizkék uralkodik, ezért még sok-sok apró színfolt is befért, hogy gazdagítsa a teret.


Íme a minimál színes változata. Ezekkel a fantasztikus formájú és anyagú bútorokkal talán még azok szívét is megdobogtatja, akik eredendően nem kedvelik a minimált.


A lila és a piros csodaszép összjátéka a domináns semleges színek tengerében.


Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy az otthonunkat trendinek nevezzék, és ezért a fekete-fehér irányvonalat választottuk, olyannyira, hogy még a fapadlót is fehérre festettük, akkor egy-egy színes tárggyal, bútorhuzattal nyugodtan játékossá tehetjük az enteriőrt.


Ebben a nappaliban is inkább a szisztematikus rendben elhelyezett színes kütyük serege adja a vidám hátteret, akár egy szép óriásfestmény.


Teljesen monokróm nappaliban hatásos lehet egy őrült, színes ülőalkalmatosság.


Hasonlóan szép, visszafogott nappalit láthatunk, ahol szintén csak az apróbb tárgyak, huzatok és a mindig frissen vágott virágok  szolgáltatják a színfoltokat.


A mértékkel alkalmazott minták és színek kavalkádja is tud ízléses lenni, mint a mellékelt ábra mutatja.


Ebben az enteriőrben két helyen -a falon és a nappali közepén- is helyet kapott a kör forma, ezzel és a színekkel tompítva a tér szögletességét.


Vadabbnál vadabb színek és formák, de a végeredmény mégis harmonikus.


Játék a textilekkel és a térben álló különleges szobrokkal. Kicsit etnikus, de mégis modern.


Kicsit visszafogottabb, törtebb színek és természet közeliség jellemzi ezt a nappalit.


Enyhén mexikói beütésű, de azért mindenképpen modern nappali, kandallóval, némi retro flashback-kel.


Végül, de nem utolsó sorban egy trendi, fekete-fehér tapétákkal, szőnyegekkel megbolondított nappali meghökkentő színű és formájú bútorokkal, képekkel és tárgyakkal. Itt még az állólámpa is csak tapéta.

forrás: blog.otherside.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!