szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Kövér László két évtizede nézhette ki magának a szigetszentmiklósi környéket.

Kövér László két évtizede nézhette ki magának a szigetszentmiklósi környéket. A településen egy 654 négyzetméteres telken álló 143 négyzetméteres házat vásárolt még 1991-ben. Idén júniusban keltezett vagyonbevallása szerint most ennek a fele van a nevén. Egyetlen, 2002-es SEAT-ja van, sem légi, sem vizi járműje nincs.

Ugyancsak nincs a nevén egyéb, darabonként vagy készletenként a mindenkori képviselői alapdíj hat havi összegét meghaladó összegű ingóság. Érdekes, hogy három, összesen 4 millió forint értékű hozománybiztosítása és egy 2 millió forintos életbiztosítása van, ezen kívül 4 millió forintos lakásfelújítási kölcsönt fizet részletekben.

A vendéglátás is felfutott Szigetszentmiklóson, ez a hotel az M0 mellett működik

Az új házelnök jó érzékkel választhatta Szigetszentmiklóst. Az elmúlt csaknem két évtized ugyanis feltette az ingatlanpiaci térképre ezt a települést. Egymás után költöztek oda a budapesti családok. Az utóbbi néhány évben két lakópark is épült. Az ingatlanok ára a fővárosi agglomeráció átlagánál kicsit jobban emelkedett, ez a növekedés csupán a válság miatt torpant meg.

Szigetszentmiklós az ipari ingatlanokat fejlesztők figyelmét is felkeltette a közeli M0-ás körgyűrű miatt. Várható, hogy újabb raktárak jelennek majd meg a közeljövőben, akár egy újabb  ipari park is kialakulhat. Ingatlanközvetítők szerint bárki, aki 10-12 évvel ezelőtt kiszemelte ezt a települést, jól járhatott, így köztük lehet Kövér László is. Az értéknövekedés miatt feltétlenül megérte oda telepedni vagy ott ingatlan vásárolni. Akár másfél-kétszeres értékek is kialakulhattak az elmúlt 8-9 évben. Szigetszentmiklósban pont az a jó, hogy közel a Duna, maga a település viszont nem közvetlenül az M0-ásnál fekszik. Tömeges újabb beköltözés nem nagyon várható, így nem lesz túlnépesedés, mint Budaörsön, ahol már szinte elviselhetetlenül sűrűn laknak az emberek.

Lakihegyen ilyen lakópark is épült

A házelnök helyettesei közül Latorczai János a legtehetősebb. Két lakása is van a II. kerületben, ezen kívül egy esztergomi zártkert, egy 6,86 hektáros gyomaendrődi szántó, valamint egy 100 négyzetméteres budakeszi ház is a nevén van. Ettől kissé elmarad Lezsák Sándor, aki Lakitelken a nagy háza mellet csupán egy 27 hektáros szántót-szőlőt és egy utat mondhat magáénak, de biztonság képpen egy hetedik kerületi kisebb lakást is birtokol haszonélvezettel terhelten. A jegyzők közül a fideszes Szűcs Lajos Ócsán telepedett meg, a pest megyei városban egy nagy méretű háza és egy csaknem ezer négyzetméteres építési telke van.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Politikusok: a magyar legelők urai

Óriási a tolongás az áprilisban bejutott képviselők között: egy-két lakással vagy üdülővel labdába sem lehet rúgni a...