szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Hiába van saját weboldala, az most „átalakítás alatt” áll így ott a Fidesz által nem régiben nyugdíjvédelmi...

Hiába van saját weboldala, az most „átalakítás alatt” áll így ott a Fidesz által nem régiben nyugdíjvédelmi megbízottnak kinevezett Selmeczi Gabriella nem mondhatja el, hogy miként tett szert hatalmas szántókra, erdőre és lakóingatlanokra. Hozzáférhető viszont idén júniusban tett vagyonnyilatkozata, ami kifejezetten beszédes.

Megszokott kép Törökbálinton a sokemeletes családi ház

Kiderül például, hogy az ország top 3 gazdag településének egyikében, Törökbálinton félig tulajdonosa egy 284 négyzetméternyi összes hasznos területű családi háznak, amely alatt 126 négyzetméternyi a pince és egy 35 négyzetméteres garázs is tartozik hozzá. Mindez egy 1374 négyzetméteres telken található.

Törökbálintra jó érzékkel tapad a legfőbb nyugdíjvédő, hiszen az értéknövekedés nagyon látványos volt az elmúlt évtizedben. Igaz, hogy az elmúlt egy-két évben lassult a folyamat, de ha csak 2005-öt vesszük alapul, amikortól hivatalosan is félig az övé lett az ingatlan, akkor is legalább 15-20 százalékos volt a drágulás. A legnépszerűbb a helyi Tükörhegy, ahol a hasonló méretű és korú nagyobb családi házakért 60-80 millió forintot kérnek, de az évtized közepén épült díszesebb és nagyobb lakóingatlanok árcéduláján már a 100-130 millió forint sem ritka – derül ki több internetes ingatlanközvetítői adatbázisból.

Olvassa el hasonló cikkeinket a témában:

- Hol lakik és kicsoda Schmitt Pál?

- Hol laknak az új kormánytagok?

- Mennyi Matolcsy vagyona?

- Földben utaznak a Fideszes képviselők

- Imádják a termőföldet a politikusok

A környék másik toplistás városa, Budaörs szintén bekerült a Selmeczi-vagyonba. Egy 861 négyzetméteres telken található raktár, üzlet és udvar 1993-ban ajándékozás útján lett az övé felerészben. Budaörsre több ezren kiköltöztek a fővárosból az elmúlt másfél évtizedben, a település a leggyorsabban fejlődő öt magyar város közé tartozik, a rengeteg oda bejelentett vállalkozás pedig masszív iparűzési adót biztosít a városvezetésnek. Mindez felértékeli a 17 évvel ezelőtt szerzett ingatlanát. 

Budaörsön egyre értékesebbek az ipari ingatlanok is

És most jön egy ugrás a festői Abádszalókra, a Tisza-tó partjára. A besenyő vezér Thonuzoba birtokaként is ismert környék nagyon szívéhez nőtt Selmeczi Gabriellának, amiről az is tanúskodik, hogy három nagy méretű szántó és egy külterületi erdő is a Selmeczi-portfólió része lett az évek során.Először 1996 szeptemberében egy 8000 négyzetméteres közterületű szántót vásárolt, ennek a fele az övé, majd 2002-ben ajándékba kapta a 3 hektár+ 7236 négyzetméteres másik szántót, annak szintén fele részben tulajdonosa. Jött 2003 júniusa, amikor csere útján hozzájutott egy kisebb szántóhoz (1 hektár+8147 négyzetméter), s a sort 2004 júniusában egy 2 hektár+2547 négyzetméteres erdő zárt, annak harmadrésze került a nevére.

Az abádszalóki Faház Motel, hasonló akár a nyugdíjvédő szántóira is épülhet

Abádszalók a besenyő idők óta nem látott pezsgését éli mostanában. Felfigyeltek rá a befektetők és a vállalkozók is. Jacht kikötő, wakeboard pálya és üzletsor fogadja a nyaralókat. Tucatszám épültek kisebb lakónegyedek a környéken, még egy tavon lévő szállodahajót is igénybe vehetnek az odalátogatók. További turisztikai fejlesztések is várhatók, miután a nyugdíjvédőt kinevező kormány bejelentette: a hazai turizmusra a korábbi kormányoknál többet akar költeni.

Tóparti, 300-400 négyzetméteres telkeket már 2-3 millió forintért vehetünk, de árulnak 2000-5000 négyzetméteres földdarabokat is 10-40 millió forintért. A Tisza-tónál lévő 60-100 négyzetméteres nyaralókért 6-10 millió forintot kérnek.

A vagyonbevallás szerint Selmeczi Gabriellának kétmillió forintos illetéktartozása van, valamint egy 15 millió forintos hitele, amelynél adóstárs. Bárbeadásból havi bruttó 80 ezer forint érkezik a számlájára.    

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus