szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Dicstelen sorsa bevégeztetett, már senkinek sem kell az a Boeing 747-es repülőgép, amelyik annak idején a bukott Pan...

Dicstelen sorsa bevégeztetett, már senkinek sem kell az a Boeing 747-es repülőgép, amelyik annak idején a bukott Pan Am légitársaság felségjeleivel először közlekedett menetrendszerinti forgalomban ebből a tipusból, s egy ideig étteremként működött Szöultól 25 kilométerre. A tulajdonos koreai házaspár sem tud mit kezdeni vele, legfeljebb az arra járó turisták fényképezgetik a hozzá csapott ingatlannal együtt.

©
©

A Los Angeles Times beszámolója szerint a házaspár egy dél-kaliforniai repülőgép temetőből szállíttatta oda tíz évvel ezelőtt és nyomban étteremmé alakíttatta, ami akkoriban divatos volt a vendéglátóiparban. Elszámította magát a páros, az üzlet nem jött be.

Kapcsolódó cikkek:

- Hol bulizhatott Matolcsy?

- Mit avat fel Kósa Lajos?

- Hol lesz a két új budapesti Starbucks?

©
A fő asztal a pilótafülkében
©

A koreai tulajdonosok annak idején egymillió dollárért vették a gépet, majd további 100 ezer dollárt költöttek arra, hogy darabokra szedjék és konténerekbe rakják. Arra számítottak, hogy a név és a márka (Tripple, Boeing 747) csapatostól vonzza majd a látogatókat. Ám a különleges éttermet nehezen lehetett megközelíteni, naponta egy hordó olajjal kellett fűteni és nem jött elég vendég. Végül 2005-ben bezárták és a mellette lévő kis étteremben tésztabárt rendeztek be. Most állítólag japán befektetők megvennék és Tokióba vitetnék, akkor talán megmenekül ez a történelmi jármű.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!