szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az adatok azt mutatják, hogy a válság alatt is keresettek a minőségi szigetelőanyagok.

Az adatok azt mutatják, hogy a válság alatt is keresettek a minőségi szigetelőanyagok. Azok közül, akik korábban újlakás-vásárlásban gondolkodtak egyre többen döntenek úgy, hogy inkább egy mindenre kiterjedő felújításba fektetik megspórolt pénzüket. Azaz nem csupán a lakás kifestése számukra a cél, hanem annak teljes, vagy részben teljes korszerűsítése, olyan beruházások elvégzése, amellyel például energiát takaríthatnak meg a jövőben, legyen szó szigetelésről, vagy alternatívenergia-felhasználásról.

Alig változtak az elmúlt két évben az egyik legnagyobb hazai szigetelőanyag gyártó és forgalmazó, a Masterplast Kft. 20 legnagyobb partnerének vásárlási szokásai. Míg 2009-ben átlagosan 287,9 ezer forintért vásároltak egy alkalommal, addig tavaly közel 280 ezer forintért igaz, a vásárlások száma kis mértékben, 4 százalékkal csökkent. Annak fényében, hogy a hazai építőipar teljesítménye az első 11 hónapban az egy évvel korábbihoz képest közel 10 százalékkal esett vissza, figyelemreméltó az eredményünk - mondta el Pécsi László, a Masterplast Group értékesítési és marketing igazgatója.

Ahhoz azonban, hogy ez a tendencia folytatódjon, és az építő-, illetve építőanyagiparra kedvező hatással legyen, fontos lenne, hogy mielőbb megjelenjenek azok a pályázatok, amelyek támogatják az ilyen célú beruházásokat - mutatott rá Pécsi László. A cég tapasztalatai szerint komoly érdeklődés van a piacon az épületek energetikai hatékonyságát növelő beruházásokra, azonban sokan kivárnak, a pályázati forrásokra számítva. Ha nem jelennek meg időben a kiírások, akkor az amúgy is nehéz helyzetben lévő építőipar tovább gyengül, és visszaeshet az építő- és szigetelőanyagok forgalma is - tette hozzá Pécsi.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Závada Pál: A magyar múlt szereplői voltak áldozatok, tettesek, bűntársak és szemlélők is

Závada Pál: A magyar múlt szereplői voltak áldozatok, tettesek, bűntársak és szemlélők is

G7: Mészáros Lőrincével felérő vagyona van egy magyarországi testvérpárnak

G7: Mészáros Lőrincével felérő vagyona van egy magyarországi testvérpárnak

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt