szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik egy magyar, a másik pedig egy külföldi nagyvállalkozás, ezek szinte már biztos, hogy betelepülnek a 160...

Az egyik egy magyar, a másik pedig egy külföldi nagyvállalkozás, ezek szinte már biztos, hogy betelepülnek a 160 hektáros, 3,5 milliárd forintból felépített Orienter logisztikai parkba. A tulajdonos állami céget képviselő Olajos Zoltán - a részletek említése nélkül - elmondta: rajtuk kívül más érdeklődők is vannak, akikkel a következő időszakban a tárgyalások során valószínűleg eljutnak a szerződéskötési fázisba.

Gyártó cégek érkezését várják az ipari parkban

A tervek szerint az állami tulajdonban lévő holding az év végéig a terület mintegy húsz százalékát adhatja bérbe, illetve tartós használatra. Az egyik potenciális beruházóként emlegetett ukrán Vorlska Steel befektetésével kapcsolatos MTI kérdésre Olajos Zoltán elmondta: az egyik legjelentősebbnek tekintett keleti országbeli partnerrel "nagyon előrehaladott állapotban" vannak a tárgyalások, hamarosan megállapodást köthet velük az RFH Zrt. A korábbi sajtóhírek szerint a kijevi székhelyű Vorskla Steel cégcsoport 650 millió eurós beruházással, ezer dolgozót foglalkoztató acélhengerművet építene fel Fényeslitkén.

Logisztikai vállalatok megtelepedése is valószinű

A tervek szerint az egyelőre magyar és angol nyelven működő Orienter honlapját több nyelven is elérhetővé kívánja tenni a Regionális Fejlesztési Holding Zrt., hogy a reménybeli ukrán, orosz és kínai partnerek több információkhoz jussanak a területről. A Záhony közelében fekvő ipari-logisztikai központ kiemelt állami beruházásként, összesen mintegy 3,5 milliárd forintból, az Európai Unió 50 százalékos támogatásával épült meg. A park 4-es főúthoz közvetlenül kapcsolódó bekötőúttal, valamint normál és széles nyomtávú vasúti kapcsolattal, teljesen kiépült infrastruktúrával - kommunális vízi közművel, elektromos- és gázhálózattal - várja a potenciális befektetőket.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Új ipari parkok jöhetnek

Augusztus elején zárult az első körben november 30-ig beadható "ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak...