szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A gödörben két munkás volt, amikor a gáz belobbant, egyikük testfelületének hetven százaléka megégett, ő életveszélyes...

A gödörben két munkás volt, amikor a gáz belobbant, egyikük testfelületének hetven százaléka megégett, ő életveszélyes állapotban van, a másik munkás testfelületének a felén szenvedett égési sérüléseket.

Ekkora lángok csaptak fel Miskolc központjában Fotó: Vajda János, MTI

A lángoszlop 5 méteres, a környékbeli épületeket kiürítették a robbanásveszély miatt. Az üzleteket bezárták, a villamos forgalmat pedig leállították. Jelenleg a tűzoltók, a katasztrófavédelem munkatársai és a Tigáz szakemberei dolgoznak, azon, hogy elhárítsák a veszélyt. Két csapot építenek be a rendszerbe, hogy el tudják zárni a szivárgó gázt. Információink szerint több órát vehet igénybe, míg helyreállítják a sérült szakaszt, ugyanis a várost átívelő egyik fővezeték sérült meg.  

Egy nagy gázcsőből szivárgott a gáz, a területen a Tigáz alvállalkozói dolgoztak. A gödörben két munkás volt, amikor a gáz belobbant, egyikük testfelületének hetven százaléka megégett, ő életveszélyes állapotban van, a másik munkás testfelületének a felén szenvedett égési sérüléseket - mondta Kriza Ákos, a város polgármestere. A hatóságok azonnal lezárták az érintett területet, és kiürítették a környékbeli épületeket.

Jelenleg a gázcső szakaszos lezárása zajlik - ez több óráig eltart majd -, hogy ne történjen sorozatos berobbanás. A városháza és a megyeháza épületeit is kiürítették, egészen a Pátria-tömbig - részletezte.

A polgármesteri hivatal dolgozói a Miskolc Holding Zrt. épületében kaptak helyet, ideiglenesen ott végzik a munkát. A belobbanáskor a vezeték többméteres lánggal égett, a tüzet még nem oltották el. A gázszolgáltató szakemberei most egy csapot próbálnak behelyezni, ha ez nem sikerül, az egész vezetéket lezárják.

A veszély elhárításáig a Tiszai pályaudvar és a Thököly út között autóbuszok közlekednek a villamosok helyett az éjszakai járatok útvonalán - tájékoztatta a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. az MTI-t.

A Borsod Online tájékoztatása szerint egy 30 mm-es gáznyomócső repedt el. Úgy fogalmaznak: 27 ember rekedt abban a lépcsőházban, amely előtt a tűz keletkezett, Ők a kapun keresztül nem tudtak kimenekülni, ezért a tűzoltóság hátulról, létra segítségével menekítette ki a lakókat.

A miskolci a tűzoltóság valamennyi egységét kivezényelték és a kazincbarcikai tűzoltóság is a helyszínen van egy vízszállító autóval. Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy a nyomás nagyon ingadozik. Azért kérték a barcikaiak segítségét, mert a terület feltárásán dolgozó munkagépek is folyamatos vízsugár mellett  végzik a munkálatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!