szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Meredeken rontották a közép-kelet-európai országok - különösen Magyarország és Csehország - jövő évi gazdasági...

Meredeken rontották a közép-kelet-európai országok - különösen Magyarország és Csehország - jövő évi gazdasági növekedésére adott becsléseiket pénteki új prognózisukban londoni felzárkózó piaci elemzők, elsősorban az euróövezetben várt recesszió negatív keresleti hatásaira hivatkozva.

A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési részlegének a felzárkózó európai térséggel foglalkozó közgazdászai pénteken ismertetett legújabb előrejelzésükben közölték: a magyar gazdaságban az eddig várt 1,3 százaléknál 0,8 százalékponttal alacsonyabb, mindössze 0,5 százalékos növekedéssel számolnak 2012 egészére.

A ház londoni elemzői szerint 2012-ben Magyarországon lesz a leggyengébb a gazdasági növekedés a közép-kelet-európai országcsoportban. A JP Morgan szakértői 0,6 százalékponttal 1,0 százalékra rontották Csehországra adott 2012-es növekedési prognózisukat, Lengyelországban pedig az eddigi 3,0 százalék helyett 2,7 százalékos egész évi növekedést várnak jövőre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!