szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bayer szerint csak az I. kerület polgármestere vádolja őt és már korábban is V. Naszályiék szivárogtattak a sajtónak a lakásbérléséről.

Megszólalt az azonnali.hu-nak Bayer Zsolt, miután V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere bejelentette, hogy kivizsgálják, hogyan juthatott a kormányközeli publicista a budai várban lakáshoz.

Bayer az Azonnalinak adott nagyinterjújában beszélt arról, hogy a Várban bérelt önkormányzati lakásához úgy jutott, hogy az ingatlanért elcserélte a 70 négyzetméteres pilisszentkereszti faházát, amit aztán két hónappal később visszavásárolt. Azt is hozzátette, máshogyan nem is tudott volna hozzájutni a lakáshoz, mert az önkormányzati lakások bérleti joga nem vásárolható meg. Szerinte az egész Várban ezzel a módszerrel cserélnek bérlőt az ingatlanok.

V. Naszályi Márta pénteken azt mondta, hogy Bayer Zsolt ezzel beismerte, hogy kijátszotta a hatályos jogszabályokat, és a lakáscserére vonatkozó törvényi előírások ellenére jutott önkormányzati bérlakáshoz a fideszes Nagy Gábor Tamás polgármestersége idején.

Bayer most azt mondta, hogy az interjúban nem ismert be semmiféle törvénysértést, ezzel csak V. Naszályi Márta vádolja őt. Sőt, szerinte az egész ügyről már első körben is V. Naszályiék szivárogtattak a sajtónak. A lapnak azt is elmondta, hogy korábban azzal vádolták, hogy másoknál olcsóbban bérli (32 ezer forintért) az önkormányzati lakást, de ezt úgy gondolja, már többször cáfolta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!