szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Turisztikai attrakcióra és szolgáltatásfejlesztésre adott be pályázatot az Appeninn alá tartozó cég, és győzött.

Pozitív elbírálást kapott az Appeninn Vagyonkezelő „turisztikai attrakció és szolgáltatás fejlesztés a Club Aligában” című pályázata – jelentette be a cég a tőzsde honlapján. Az Appeninn közvetett tulajdonában álló Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. így majdnem 1,3 milliárd, egész pontosan 1 299 999 998 forintot kapott.

Az Appeninnben egy ideig Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak is jelentős részesedése volt. A cégből először Mészáros, majd Tiborcz szállt ki tavaly, a cég ez után került az Indotek-csoportot vezető Jellinek Dániel érdekeltségébe.

A hivatalos indoklás szerint most egy „új közösségi teret” létesítenének a Club Aliga területén, „amely jó eséllyel betöltheti a település főterének funkcióját köztéri bútorok és látványelemek elhelyezésével, valamint vendéglátóipari és kereskedelmi egységek létesítésével”, valamint egy multifunkcionális rendezvényhelyszínt hoznának létre. Tavaly nyáron a még nem végleges tervek között arról írtak, hogy a jelenlegi 168 férőhelyes kikötőt 213 férőhelyesre bővítik, és 2023 végéig a Club Aliga területén egy egész évben működő, 4 csillagos, több mint 160 szobás szállodát építenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!